Buna ziua,
Sunt administrator si asociat unic al unui SRL-d infiintat in ianuarie 2015.
Dupa inmatricularea societatii la registrul comertului, m-am imbolnavit si nu m-am mai ocupat deloc de firma. Am facut stampila si am cumparat registrele necesare si cam atat.
Recent am primit de la banca o scrisoare in care ma invita sa convertesc contul de capital social intr-un cont curent, la care taxa de administrare lunara mi se pare destul de mare, sau sa retrag capitalul social si sa inchid contul.
Tinand cont ca firma nu a avut deloc activitate in toata aceasta perioada, si nici nu reprezinta pentru mine o prioritate in viitorul apropiat, nu as dori sa transform contul de capital in cont curent.
As vrea sa stiu:
1. care sunt "pericolele" sau ce probleme as putea avea daca inchid contul de capital social si retrag banii, pastrandu-i ulterior in casierie.
2. in momentul in care voi avea activitate pe firma, si va trebui sa desfasor tranzactii prin intermediul unei banci, voi putea deschide un alt cont, eventual la o alta banca?
Multumesc
Buna ziua, subiectul intrebarii mele il constituie conventia incheiata intre angajator si AJOFM cu privire la acordarea subventiei descrise in art 85(5) din legea somajului:
Sper ca am gasit cea mai recenta varianta a legii in care se specifica : "Angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj"
Cu toate acestea conventia incheiata intre angajator si AJOFM a fost incheiata pe un an, iar doamna angajata mai are 1 an si 7 luni pana la pensionare.
As dori sa aflu daca trebuie reinnoita aceasta conventie pentru ca angajatorul sa poata beneficia in continuare de aceasta subventie, sau exista pe undeva o prevedere care reglementeaza ca subventia cuvenita angajatorului se acorda doar pe o perioada de 12 luni.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Pana in momentul de fata am lucrat 31 ani si 2 luni. Si daca spuneti ca stagiul se suplimenteaza cu 4 ani pentru perioada lucrata in grupa 2 ar insemna 35 ani si 2 luni...
In contextul noii legi a pensiilor as dori sa stiu cand pot sa ma pensionez, daca am lucrat 18 ani in grupa II si sunt nascuta in aprilie 1959.
Va multumesc anticipat.
Va multumesc tare mult. Mi-ati dat o veste foarte buna si vreau sa va spun ca am mare incredere in raspunsurile dumneavoastra.
Toate cele bune!
Oanamica
Va rog sa imi spuneti cum se poate interpreta corect textul art 9 (2) din OUG 111/2010 :" La stabilirea celor 3 nasteri si, dupa caz, a celor 3 situatii se iau in calcul si cele pentru care s-a beneficiat de concediu si indemnizatie, precum si de stimulent in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare."
Aceasta poate insemna ca nu se pun la socoteala nasterile care au avut loc inainte de 2005?
Am 3 copii dintre care, unul nascut in 2002 si unul in 2004. Daca raman din nou insarcinata mai pot beneficia de concediu indemnizat pentru cresterea copilului, in sensul prezentei ordonante?
Am totusi o mica nelamurire: in legea somajului este mentionat un asa zis contract de asigurare care se poate incheia cu AJOFM. Practic prin semnarea acelui contract persoana incepe sa cotizeze individual, deci dupa 12 luni ar putea intruni si conditia stagiului minim de cotizare. De ce nu s-ar lua in calcul si contributia platita individual? Si atunci care ar mai fi rostul acelui contract de asigurare pt somaj?