Buna ziua,
Sunt administrator si asociat unic al unui SRL-d infiintat in ianuarie 2015.
Dupa inmatricularea societatii la registrul comertului, m-am imbolnavit si nu m-am mai ocupat deloc de firma. Am facut stampila si am cumparat registrele necesare si cam atat.
Recent am primit de la banca o scrisoare in care ma invita sa convertesc contul de capital social intr-un cont curent, la care taxa de administrare lunara mi se pare destul de mare, sau sa retrag capitalul social si sa inchid contul.
Tinand cont ca firma nu a avut deloc activitate in toata aceasta perioada, si nici nu reprezinta pentru mine o prioritate in viitorul apropiat, nu as dori sa transform contul de capital in cont curent.
As vrea sa stiu:
1. care sunt "pericolele" sau ce probleme as putea avea daca inchid contul de capital social si retrag banii, pastrandu-i ulterior in casierie.
2. in momentul in care voi avea activitate pe firma, si va trebui sa desfasor tranzactii prin intermediul unei banci, voi putea deschide un alt cont, eventual la o alta banca?
Multumesc
Mergeti la banca cu actele primite de la registrul comertului si finante la infiintarea firmei pentru a va rezolva problema cu transformarea contului. Apoi puteti sa-l inchideti daca nu folositi in mod curent modalitatea de incasare/plata prin banca.
Inactivitate srl
paul309
Buna ziua!
In data de 21.09.2018 am infiintat o firma SRL, care pana acum n-a avut niciun fel de activitate, n-am declarat punctul de lucru si am depus ... (vezi toată discuția)