avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere capital social de la banca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere capital social de la banca

buna ziua,

sper sa fi nimerit forumul, avand in vedere ca intrebarea mea are legatura cu o banca.
am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi retras capitalul social al unei firme dupa infiintarea ei? cine este autorizat sa retraga acest capital, si pe baza caror documente? exista o lege care reglementeaza aceste aspecte sau doar normele interne ale bancilor?

multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 19:32, 8 Februarie 2013
Administratorul societatii trebuie sa deschida un cont curent in care sa fie transferati banii respectivi (care in momentul infiintarii firmei sunt depusi intr-un fel de cont special).
Pentru contul curent, administratorul va conferi drept de semnatura cui crede de cuviinta din cadrul firmei. Persoanele care au specimen de semnatura la banca, cu drept retragere, pot retrage suma ramasa, dupa achitarea comisionelor aferent bancii.
va multumesc pentru raspuns. problema mea e ca eu, adminul, m-am prezentat la banca cu solicitarea de a retrage capitalul social si am aflat ca avocatul mandatat sa infiinteze firma retrasese banii de mult, pe baza unei simple cereri. este normal acest lucru?
Chiar daca era mandatat de catre dumneavoastra pentru infiintarea societatii, tot nu cred ca ar fi putut deschide un cont si ar fi putut face retrageri daca dvs nu ati fi semnat nici un formular bancar de imputernicire. Poate va raspunde cineva mai avizat pentru acest domeniu. Eu v-am precizat care este procedura obisnuita.
multumesc! nu a deschis cont, a retras banii de la casierie pur si simplu... cred ca si banca este in culpa
Va spun din experienta ca banii nu pot fi retrasi imediat dupa infiintare, decat daca sunt transferati intr-un cont curent, care evident, trebuie deschis mai intai...

Alte discuții în legătură

Capital social acapulco acapulco buna seara, am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi retras un capital social al unei firme, si mai ales cine are dreptul sa-l retraga? se ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont capital social si retragere sold cont oanamica oanamica Buna ziua, Sunt administrator si asociat unic al unui SRL-d infiintat in ianuarie 2015. Dupa inmatricularea societatii la registrul comertului, m-am ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut intre pf si pj fara notar GBC GBC Buna ziua! Am facut un contract de imprumut incheiat sub semnatura privata intre o persoana fizica (imprumutator) si o societate (imprumutat), insa nu am ... (vezi toată discuția)