avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de imprumut intre PF si PJ fara notar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de imprumut intre PF si PJ fara notar

Buna ziua!

Am facut un contract de imprumut incheiat sub semnatura privata intre o persoana fizica (imprumutator) si o societate (imprumutat), insa nu am mers la un notar sau la un avocat, iar suma de bani (200 de lei) nu a fost virata prin banca. Am incheiat un proces verbal de predare-primire bani.
Banii au fost folositi pentru achizitionarea unui chitantier si a unui facturier + stampila societatii. (contractul a fost incheiat in ziua achizitiei)
Dupa achizitionarea stampilei, contul de capital social a fost inchis, iar capitalul social a fost transferat intr-un cont curent. La aproape o saptamana de la deschiderea contului curent am retras o parte din bani cu mentiunea: "cheltuieli diverse" si am restituit cu suma respectiva o parte din imprumut (150 de lei), diferenta urmand a fi restituita ulterior, in interiorul perioadei convenite de parti mentionata in contract. Nu am retras toti banii din cont curent pentru ca din cei 200 de lei, care constituie capitalul social, suma de 15 lei a fost retrasa de banca pentru deschiderea contului curent, iar 5 lei a fost comisionul bancii la retragere.

Am procedat corect?

Art. 2158 alin (2) din NCC mentioneaza urmatoarele: "Atunci când o persoană acordă un împrumut fără a o face cu titlu profesional, nu îi sunt aplicabile dispoziţiile legale privind instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare."

Daca raspunsul este afirmativ, care ar fi operatiunile contabile de inregistrat?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Inregistrare depunere+retragere capital social dona77 dona77 Inregistrarea aportului capitalului social pentru un SRL nou infiintat se face direct in 5121, sau in 5311 (dupa imprumutarea firmei de catre ... (vezi toată discuția)
Informatii alin_b alin_b Buna seara, Am si eu cateva nelamuriri/intrebari, poate ma ajuta cineva (multumesc anticipat) 1.Am depus capitalul social, l-am mutat apoi intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Imprumut societate tampau gabriela tampau gabriela Cum se procedeaza daca o persoana fizica ( nu este asociat al firmei ) imprumuta o societate cu suma de 100.000 euro ? Se face contract de imprumut prin ... (vezi toată discuția)