avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inchidere cont capital social
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inchidere cont capital social

Buna ziua.
Am suspendat activitatea unei firme de curând si as dori sa închid si contul bancar deoarece mi se pare absurd sa plătesc comisioane lunare cat timp nu întrețin nicio activitate si nu ma folosesc de acel cont.
Se poate închide contul de capital social si ce se intampla banii din capitalul social, îi retrag pur si simplu sau trebuie păstrați in alt cont?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:05, 29 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Retrageti capitalul social,ulterior acestia ajung in casieria firmei si ii alocati activitatii economice, cand reincepeti efectiv sa functionati.
acest răspuns util
Contul pentru capital social este un cont provizoriu, pana la infiintarea firmei.
Dupa infiintarea firmei trebuie mers la banca pentru a deschide un cont bancar obisnuit.
Banii depusi se vor regasi in noul cont.
Regrageti banii, apoi puteti inchide contul.
Si banii din capitalul social raman in casieria firmei?

Cristian Costin Miloș a scris:

Contul pentru capital social este un cont provizoriu, pana la infiintarea firmei.
Dupa infiintarea firmei trebuie mers la banca pentru a deschide un cont bancar obisnuit.
Banii depusi se vor regasi in noul cont.
Regrageti banii, apoi puteti inchide contul.

acest răspuns util
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere capital social de la banca kaseme kaseme buna ziua, sper sa fi nimerit forumul, avand in vedere ca intrebarea mea are legatura cu o banca. am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "consumare dep cap.soc."? analici analici Buna ziua pe extrasul de banca al unei firme am capitalul social 200 lei (contul 456) urmatoarea operatie in extras este consumare dep cap soc 24 lei ,puteti ... (vezi toată discuția)
Folosire capital social srl dorela dorela Se poate folosi o parte din capitalul social al unui SRL, acesta fiind initial de 5000lei, cu conditia sa sa reintregeasca in 30 zile? (vezi toată discuția)