Buna ziua!
In data de 21.09.2018 am infiintat o firma SRL, care pana acum n-a avut niciun fel de activitate, n-am declarat punctul de lucru si am depus declaratia cum ca nu desfasor activitati in spatiul destinat sediului si nici nu intentionez sa incep activitatea firmei in urmatoarele luni. Intrebarile mele ar fi:
1.N-am fost sa ridic Registrul Unic de Control( n-am stiut), voi primii amenda nu?
2.N-am cautat niciun contabil pana acum dar am inteles ca trebuie depuse niste declaratii. Au trecut 4 luni si n-am niciun extras de cont scos? Ce se poate face ?
3. Contul de capital social este obligatoriu? N-am de gand sa efectuez operatii prin banca in viitor si as dorii sa-l inchid.
4.Daca decid sa suspend activitatea firmei mai este necesar un contabil in continuare?
5. Se poate inchide firma pentru a nu primii eventualele amenzi pentru nerespectarea celor mentionate?
Imi asum vina pentru ca nu m-am documentat in privinta acestora si voi suporta consecintele daca este necesar. Multumesc frumos!
1. nu e inca nicio problema mai ales ca inca nu ati inceput sa desfasurati activitate.
2. declaratia 100 cu impozitul pe venitul microintrepriderii trebuie s-o depuneti trimestrial chiar si cu zero. Un termen a fost 25 octombrie si urmatorul 25 ianuarie.
Este urgent nevoie sa contactati un contabil autorizat membru ceccar care sa va depuna declaratia asta 100 la trimestru (se depune doar electronic cu semnatura electronica) si bilantul contabil anual sau o declaratie ca nu ati avut activitate.
3. contul bancar il puteti inchide daca nu aveti nevoie si o sa-l deschideti alta data doar daca va fi nevoie de el, pe firma.
4. Suspendarea o puteti face la registrul comertului iar cu acel contabil veti lucra doar atat cat va fi nevoie. Dar pentru ca vad ca nu sunteti chiar deloc hotarat sa incepeti activitatea, este chiar recomandat sa inchideti si sa radiati definitiv firma de la registrul comertului si peste un an sau doi, cand va fi sa puteti sa incepeti efectiv o activitate, sa va infiintati iar un srl caci nu dureaza chiar asa de mult
Inactivitate srl
paul309
Buna ziua!
In data de 21.09.2018 am infiintat o firma SRL, care pana acum n-a avut niciun fel de activitate, n-am declarat punctul de lucru si am depus ... (vezi toată discuția)