avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inactivitate SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inactivitate SRL

Buna ziua!
In data de 21.09.2018 am infiintat o firma SRL, care pana acum n-a avut niciun fel de activitate, n-am declarat punctul de lucru si am depus declaratia cum ca nu desfasor activitati in spatiul destinat sediului si nici nu intentionez sa incep activitatea firmei in urmatoarele luni. Intrebarile mele ar fi:
1.N-am fost sa ridic Registrul Unic de Control( n-am stiut), voi primii amenda nu?
2.N-am cautat niciun contabil pana acum dar am inteles ca trebuie depuse niste declaratii. Au trecut 4 luni si n-am niciun extras de cont scos? Ce se poate face ?
3. Contul de capital social este obligatoriu? N-am de gand sa efectuez operatii prin banca in viitor si as dorii sa-l inchid.
4.Daca decid sa suspend activitatea firmei mai este necesar un contabil in continuare?
5. Se poate inchide firma pentru a nu primii eventualele amenzi pentru nerespectarea celor mentionate?
Imi asum vina pentru ca nu m-am documentat in privinta acestora si voi suporta consecintele daca este necesar. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: luminitaavram , utilizator 18:54, 1 Februarie 2019
pentru anul 2018, daca nu ati avut activitate economica depuneti o declaratie de inactivitate aferenta anului 2018, pentru a nu primi eventuale amenzi suspendati firma la registrul comertului, dupa care obtineti regimul derogatoriu de la administratia financiara la care sunteti arondat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivitate srl paul309 paul309 Buna ziua! In data de 21.09.2018 am infiintat o firma SRL, care pana acum n-a avut niciun fel de activitate, n-am declarat punctul de lucru si am depus ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma alin_bv alin_bv Va rog sa ma ajutati cu o problema. In situatia in care am suspendat activitatea firmei la Registrul Comertului si nu am fost la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Activitate suspendata bandi2 bandi2 buna. acum 3 ani am avut un magazin de prod.naturistemsi am suspendat activitatea.am primit si regimul derogatoriu,neavand datorii la stat.acum,dupa ce trec ... (vezi toată discuția)