avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate MuMuRo

Activitate MuMuRo

Buna ziua, va multumesc tuturor celor care ati venit cu o parere. Toate sunt foarte pertinente si demne de luat in considerare.

Chiar daca legea spune ca nu poti construi un geam care are acces direct spre curtea vecinului se pare ca in fata judecatorului situatia se schimba radiacal. Am spus in enuntul principal ca tocmai ce am pierdut procesul cu legea in mana.

A 2-a varianta, asa cum ati spus si voi ar fi un gard viu. Din pacate bucatica de teren spre care sunt indreptate geamurile vecinului are o latime de 2,5m si este cale de acces. Asta inseamna ca nu voi mai putea intra cu masina in curte niciodata. (Nu ca acum as putea. Cand a venit primaria si a refacut trotuarul mi-au asfaltat inclusiv poarta :(( )

Trebuie sa formulez o cale de apel urgent si nu stiu cum sa abordez mai bine situatia. Am schimbat 6 avocati pana in prezent, fara succes. Toti mi-au luat banii si atat. Astept in continuare sugestiile voastre.
Buna ziua, pentru gard imi trebuie autorizatie de constructie si nu mi se pare normal sa cheltui niste bani in conditia in care eu am fost de buna credinta si mi-am respectat absolut toate indatoririle contractuale. Imi doresc sa gasec o solutie legala prin care cel care a gresit si m-a inselat sa fie tras la raspundere. Multumesc pentru raspuns !
Am achizitionat casa in 2010. In 2013 unul dintre vecinii care are peretele casei pe hotarul dintre proprietatile noastre s-a hotarat sa-si faca 3 geamuri imense 1x1 metri minim si o usa spre curtea mea. Mentionez ca la achizitia imobilului meu vecinul avea un geam spre curtea mea cu care am fost de acord deoarece nu era mobil (nu se putea deschide in nici un fel) si era prevazut cu gratii, fapt care nu m-a deranjat. Am anuntat politia la momentul faptei dar nu s-au sinchisit sa redacteze nici macar un proces verbal. I-am dat in judecata si dupa 3 ani am primit hotarare nefavorabila deoarece pe releveul de contructie al vecinului acel perete era prevazut cu 2 geamuri si o usa care se pare ca au fost astupate doar ca sa se vanda casa si terenul ce le-am cumparat eu. Am pierdut inclusiv proba cu martori in care martorul paratului s-a dat de gol ca el a facut cele 3 gauri in 2013.

Intrebarea mea este: care este cea mai buna cale de apel ? De ex. pe google street view pozele sunt facute in 2012 (deci dupa ce am cumparat eu si inainte sa-si faca geamurile si usa) si se vede clar ca pe acel perete era doar un geam cu gratii. Am poze cu casa si terenul de la momentul achizitiei dar se pare ca nici asta nu conteaza. Am martori care au vazut exact cum era peretele initial. Politia o pot cita in apel ? Are rost ? Am 3 apeluri la 112, 2 declaratii la politie si o plangere penala pentru violare de domiciliu, toate anulate.

Mai am un vecin cu perete pe hotarul dintre casele noastre. Daca se apuca si el sa-si faca cateva geamuri nu o sa mai am intimitate nici in baie. Nu am nevoie sa rada nimeni de mine, au ras destul toate cunostintele mele. Am platit pana in prezent 5 avocati care doar mi-au luat banii degeaba ( foarte multi bani ). Traiesc aceasta povara de prea mult timp ...

As dori si o recomandare pentru un avocat bun in Ploiesti. Stiu ca cer foarte mult si va multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru raspuns.

Daca mai exista si alte detalii pe care ar trebui sa le cunosc va rog sa-mi comunicati !
Probabil sunt prea insistent, dar nu ma lovesc de aceste situatii zilnic si nu stiu exact cum sa procedez.
In final am nevoie de un avocat ? Sau pot sa ma adresez direct judecatorului ?
Buna ziua,

Poveste mea incepe in felul urmator; am achizitionat o casa cu programul prima casa. Odata cu semnare antecontratului de vanzare-cumparare (pt casa C1(constructie1) si T1(teren 1) din poza atasata) am semnat si un antecontract de vanzare-cumparare pt T2. In aceeasi curte exista 2 constructii diferite ( cu acte diferite ) dar cu acelasi proprietar. Eu initial am fost de acord sa cumpar C1 si T1 (pt care exista cadastru si intabulare separate de C2 si T2) numai cu conditia sa-mi vanda (separat de contractul cu prima casa) si T2 sa pot intra cu masina in curte (T1 si T2 lipite la intrarea in curte fac impreuna aproximativ 3m liniari). Dupa ce s-au finalizat actele pt prima casa iar vanzatorul si-a luat banii, s-a sucit si nu a mai vrut sa vanda si T2. Aici a intervenit greseala mea; nu am apucat sa finalizez la timp cadastrul pentru dezmembrarea T2 de C2 in asa fel incat sa perfectam ambele contracte in acelasi timp. Intre timp termenul antecontractului pentru T2 a expirat si omul nu mai vrea sa vanda.

Mentiuni:
1. Eu in antecontratul pt T2 am platit integral suma ceruta de vanzator.
2. Clauza " Cel din vina caruia nu s-a putut incheia contractul la termenul stabilit, se considera pus in intarziere fara notificare sau alta procedura prealabila, cumparatorii fiind in drept sa ceara instantei judecatoresti competente, pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de vanzare cumparare, cu cheltuieli de judecata.
3. Banuiesc ca nu a fost vina mea din moment ce vanzatorul nici nu s-a obosit sa faca cadastrul pt T2. Eu l-am facut si am chitante pe numele meu.

Vreau sa stiu care este procedura legala pentru a dobandi acest teren ?
Trebuie sa apelez la un executor judecatoresc ?
Am sau nu nevoie de avocat ?
Cine plateste cheltuielile in caz de judecata ?

Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale dar sunt destul de afectat de aceasta situatie si aproape ca nu ma pot concentra la nimic ! Orice raspuns este binevenit !

Multumesc !

[ link extern ]