avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare in care vanzatorul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare in care vanzatorul s-a razgandit

Buna ziua,

Poveste mea incepe in felul urmator; am achizitionat o casa cu programul prima casa. Odata cu semnare antecontratului de vanzare-cumparare (pt casa C1(constructie1) si T1(teren 1) din poza atasata) am semnat si un antecontract de vanzare-cumparare pt T2. In aceeasi curte exista 2 constructii diferite ( cu acte diferite ) dar cu acelasi proprietar. Eu initial am fost de acord sa cumpar C1 si T1 (pt care exista cadastru si intabulare separate de C2 si T2) numai cu conditia sa-mi vanda (separat de contractul cu prima casa) si T2 sa pot intra cu masina in curte (T1 si T2 lipite la intrarea in curte fac impreuna aproximativ 3m liniari). Dupa ce s-au finalizat actele pt prima casa iar vanzatorul si-a luat banii, s-a sucit si nu a mai vrut sa vanda si T2. Aici a intervenit greseala mea; nu am apucat sa finalizez la timp cadastrul pentru dezmembrarea T2 de C2 in asa fel incat sa perfectam ambele contracte in acelasi timp. Intre timp termenul antecontractului pentru T2 a expirat si omul nu mai vrea sa vanda.

Mentiuni:
1. Eu in antecontratul pt T2 am platit integral suma ceruta de vanzator.
2. Clauza " Cel din vina caruia nu s-a putut incheia contractul la termenul stabilit, se considera pus in intarziere fara notificare sau alta procedura prealabila, cumparatorii fiind in drept sa ceara instantei judecatoresti competente, pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de vanzare cumparare, cu cheltuieli de judecata.
3. Banuiesc ca nu a fost vina mea din moment ce vanzatorul nici nu s-a obosit sa faca cadastrul pt T2. Eu l-am facut si am chitante pe numele meu.

Vreau sa stiu care este procedura legala pentru a dobandi acest teren ?
Trebuie sa apelez la un executor judecatoresc ?
Am sau nu nevoie de avocat ?
Cine plateste cheltuielile in caz de judecata ?

Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale dar sunt destul de afectat de aceasta situatie si aproape ca nu ma pot concentra la nimic ! Orice raspuns este binevenit !

Multumesc !

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: MuMuRo , utilizator 22:53, 23 Aprilie 2010
exact trebuie sa faceti precum ati scris in clauza aceea...o actiune in instanta prin care sa cereti ca prin hotararea care se va da, sa se constate starea de fapt iar acea sentinta a instantei sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.

in plus, in instanta cereti daune sau ce ati mai stabilit la clauze in cazul nerespectarii antecontractului de catre vanzator.
toate cheltuielile cu instanta, vor putea fi recuperate de la parat(vanzatorul).

avocat m. vasilescu
Multumesc mult pentru raspuns.

Daca mai exista si alte detalii pe care ar trebui sa le cunosc va rog sa-mi comunicati !
Probabil sunt prea insistent, dar nu ma lovesc de aceste situatii zilnic si nu stiu exact cum sa procedez.
In final am nevoie de un avocat ? Sau pot sa ma adresez direct judecatorului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
BunĂ ziua,am un teren arabil propietarul a murit BUNĂ ZIUA,am un teren arabil fostul proprietar a murit,am doar ante contract de vânzare cumpărare contract asistentă juridică sunt propietarul de drept ... (vezi toată discuția)