avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul si-a facut geamuri la mine in curte. Cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul si-a facut geamuri la mine in curte. Cum demonstrez ca nu existau la momentul cumpararii

Am achizitionat casa in 2010. In 2013 unul dintre vecinii care are peretele casei pe hotarul dintre proprietatile noastre s-a hotarat sa-si faca 3 geamuri imense 1x1 metri minim si o usa spre curtea mea. Mentionez ca la achizitia imobilului meu vecinul avea un geam spre curtea mea cu care am fost de acord deoarece nu era mobil (nu se putea deschide in nici un fel) si era prevazut cu gratii, fapt care nu m-a deranjat. Am anuntat politia la momentul faptei dar nu s-au sinchisit sa redacteze nici macar un proces verbal. I-am dat in judecata si dupa 3 ani am primit hotarare nefavorabila deoarece pe releveul de contructie al vecinului acel perete era prevazut cu 2 geamuri si o usa care se pare ca au fost astupate doar ca sa se vanda casa si terenul ce le-am cumparat eu. Am pierdut inclusiv proba cu martori in care martorul paratului s-a dat de gol ca el a facut cele 3 gauri in 2013.

Intrebarea mea este: care este cea mai buna cale de apel ? De ex. pe google street view pozele sunt facute in 2012 (deci dupa ce am cumparat eu si inainte sa-si faca geamurile si usa) si se vede clar ca pe acel perete era doar un geam cu gratii. Am poze cu casa si terenul de la momentul achizitiei dar se pare ca nici asta nu conteaza. Am martori care au vazut exact cum era peretele initial. Politia o pot cita in apel ? Are rost ? Am 3 apeluri la 112, 2 declaratii la politie si o plangere penala pentru violare de domiciliu, toate anulate.

Mai am un vecin cu perete pe hotarul dintre casele noastre. Daca se apuca si el sa-si faca cateva geamuri nu o sa mai am intimitate nici in baie. Nu am nevoie sa rada nimeni de mine, au ras destul toate cunostintele mele. Am platit pana in prezent 5 avocati care doar mi-au luat banii degeaba ( foarte multi bani ). Traiesc aceasta povara de prea mult timp ...

As dori si o recomandare pentru un avocat bun in Ploiesti. Stiu ca cer foarte mult si va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
MuMuRo, utilizator
Cel mai recent răspuns: 66ani , utilizator 12:53, 14 Decembrie 2016
nu ati incercat sa ridicati un gard prin care nu se vede?
Buna ziua, pentru gard imi trebuie autorizatie de constructie si nu mi se pare normal sa cheltui niste bani in conditia in care eu am fost de buna credinta si mi-am respectat absolut toate indatoririle contractuale. Imi doresc sa gasec o solutie legala prin care cel care a gresit si m-a inselat sa fie tras la raspundere. Multumesc pentru raspuns !
Codul Civil nu permite să fie ferestre către curtea vecină decât dacă construcția se află la cel puțin 2 m (vechiul Cod Civil prevedea 19 decimetri - 1,9 m). În instanță îl puteți ob liga să le desființeze (zidească). Indiferent de data la care au fost practicate ferestrele.
Aceeasi treaba o am si eu cu un vecin.Solutia?am plantat salcami pe acea portiune si acum nu mai vede nimic si am intimitate.[salcamii cresc foarte repede]
Gand la gand, plantati pe terenul d-voastra la 0,5 m de limita proprietatii un gard viu, de ex. ulmul de turkestan creste la inaltimea de 3 m in 2-3 ani (inverstitia este de aprox. 10 lei/m liniar) sau daca vreti sa fie si iarna acoperita zona, puneti cativa stalpi cu sarma intre ei pe care sa se urce iedera, asa scapati de orice priviri indiscrete.

Alte discuții în legătură

Geam catre gradina vecinului mihu78 mihu78 buna ziua. as vrea sa stiu daca legal am dreptul sa fac un geam, la o constructie noua, care da spre gradina vecinului, nu spre curtea lui? constructia e cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii pentru constructia unui geam LeoB LeoB Buna ziua. Locuiesc intr-o casa nationalizata in care mai locuiesc 2 persoane. Peretii interiori ai bucatii noastre de casa ,sunt si peretii celor 2 vecini , ... (vezi toată discuția)
Geam spre curtea vecinului Dic84 Dic84 Buna ziua, Am si eu o mica situatie in care va cer sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez. 1)Am cumparat un imobil in ilfov care are geam normal, de dimensiuni ... (vezi toată discuția)