buna ziua. as vrea sa stiu daca legal am dreptul sa fac un geam, la o constructie noua, care da spre gradina vecinului, nu spre curtea lui? constructia e cu mult mai in spate de casa si curtea vecinului asa ca geamul meu ar da spre gradina lui. Imi trebuie acordul lui lui? si repet> legal as vrea sa stiu ce drepturi si ce obligatii am. Multumesc
Indiferent că este vorba de o construcție sau un teren viran, aveți obligația de a folosi geamuri mate spre proprietatea vecină în cazul în care este vorba despre servitute de vedere.
chiar daca in dreptul cladirii nu este nici o constructie a vecinului,pentru a lasa ferestre de vedere,distanta minima intre hotar si peretele in care este practicat golul de fereastra este de 200cm;daca vecinul isi face ulterior o casa in acea zona?
puteti lasa golul de fereastra de vedere doar cu acordul notarial al vecinului;daca distanta este mai mica de 200cm,puteti lasa goluri de iluminare din sticla mata,dar cu cercevele fixe;
pentru aerisire,peteti lasa golul de fereastra cu deschiderea cercevelelor spre interior si in dreptul golului un oblon fix,din sticla mata,dar care sa depaseasca golul de ferestra;
celmai bine este sa va puneti de caord cu vecinul; succes;
Dreptul la intimitate
jon85
un unchi si-a construit in urma cu aproximativ 20 ani o casa la o distanta de 50-60 cm de gardul care desparte proprietatea sa de cea a vecinului. in momentul ... (vezi toată discuția)