avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1827 soluții astăzi
Forum Activitate cata_23

Activitate cata_23

Răspuns la discuția CONTRACT VANZARE-CUMPARARE
Care este diferenta dintre uzufruct viager sau habitatie viagera?
Nu stiu ce inseamna?Va multumesc mult!
Buna ziua ,

As avea urmatoarea problema.
Traiesc cu un barbat in concubinaj,el are un baiat dintr-o casatorie anterioara.
Mama lui are o casa si ar vrea sa ne faca contract de vanzare cumparare pe care sa fim trecuti amandoi.Ea nu vrea ca nepotul ei (baiatul lui legitim) sa beneficieze de nimic din acea casa nici acum nici dupa decesul concubinului meu.Ar vrea ca acea casa sa imi ramana mie dar sa aiba si concubinul meu adica fiul ei sa aiba anumite drepturi la acea casa dar care sa nu poata fi atacate in instanta de fiul lui.Ce fel de act se poate face?
Răspuns la discuția EVACUARE CONCUBIN
Trebuie contactat deci un avocat care sa depuna o solicitare catre judecatorie?Cat dureaza aceste formalitati si cum se face dupa aceea evacuarea?
Buna ziua,


As avea si eu nevoie de ajutor pentru ca nu prea stiu incotro sa ma indrept.
Dar sa va explic care este problema.Sunt casatorita si locuiesc cu sotul soacra si concubinul acesteia in aceasi casa.Soacra este propietara apartamentului si concubinul este luat in spatiu de aprox. 7 ani.Din cauza certurilor si injuriilor pe care ni le aduce socra mea vrea sa il evacueze.Intrebarea mea este ce se poate face in aceasta privinta?Il putem da pur si simplu afara?
Trebuie sa avem o hotarare judecatoreasca de evacuare?Mentinez ca el are o functie destul de mare in politie si se foloseste de acest lucru pentru a o santaja.Cum trebuie procedat in cazul in care nu pleaca de bunavoie?

Va multumesc anticipat!