avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... EVACUARE CONCUBIN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

EVACUARE CONCUBIN

Buna ziua,


As avea si eu nevoie de ajutor pentru ca nu prea stiu incotro sa ma indrept.
Dar sa va explic care este problema.Sunt casatorita si locuiesc cu sotul soacra si concubinul acesteia in aceasi casa.Soacra este propietara apartamentului si concubinul este luat in spatiu de aprox. 7 ani.Din cauza certurilor si injuriilor pe care ni le aduce socra mea vrea sa il evacueze.Intrebarea mea este ce se poate face in aceasta privinta?Il putem da pur si simplu afara?
Trebuie sa avem o hotarare judecatoreasca de evacuare?Mentinez ca el are o functie destul de mare in politie si se foloseste de acest lucru pentru a o santaja.Cum trebuie procedat in cazul in care nu pleaca de bunavoie?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:46, 26 Aprilie 2010
Are domiciulil stabilit in imobil si este doar un tolerat, doar actiunea in evacuare e solutia, din pacate nu poate fi data afara pur si simplu
va trebui investita instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect evacuarea persoanei tolerate .
aceasta este singura posibilitate legala de evacuare a concubinului soacrei dvs.
Trebuie contactat deci un avocat care sa depuna o solicitare catre judecatorie?Cat dureaza aceste formalitati si cum se face dupa aceea evacuarea?
Speta d-voastra se rezolva prin actiune in evacuare formulata si depusa la judecatorie.
Apelati insa la un avocat care sa va reprezinte interesele, iar in privinta duratei nimeni nu va poate spune cu exactitate.
Da, fara o hotarare de evacuare nu aveti ce face.Politia nu va poate ajuta.
Cautati sa gasiti un avocat care sa va redacteze actiunea de evacuare si apoi merge proprietarul la proces.Nu este obligatoriu sa va angajati avocat dar trebuie sa aveti o cerere de chemare in judecata redactata.
Daca aveti noroc puteti termina intr-un termen.
Daca nu aveti noroc poate dura si 2 -3 ani.
Depinde...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare fortata Biaboa Biaboa Buna ziua! Sper sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. Eu si sotul meu locuim in casa socrilor mei. Am stabilit de comun acord inca de la inceput sa ... (vezi toată discuția)
Concubinul soacrei mele ne face zile amare, ce e de facut? iuliutza22 iuliutza22 Buna ziua. Am si eu o mare problema si nu stiu care este calea cea mai buna de urmat. de un an de zile m-am mutat cu viitorul sot cu mama lui si concubinul ... (vezi toată discuția)
Cazare la socri cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Eu cu sotul meu locuim la socra mea in apartament ( socrul meu a decedat in 2004) alaturi de cumnata mea, sora sotului meu).Amandoi avem ... (vezi toată discuția)