avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare fortata

Buna ziua!
Sper sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. Eu si sotul meu locuim in casa socrilor mei. Am stabilit de comun acord inca de la inceput sa ocupam doua camere din casa, pe care in timp le-am renovat. Locuim aici de 5 ani. Socrul meu ne-a spus ca daca investim bani in casa o facem pentru noi si ca aceste camere vor fi trecute pe numele nostru intr-un viitor apropiat.
In urma unei certe avute cu una din cumnatele mele, s-a intors impotriva nostra pentru ca i-am tinut ei partea. Acum ne ameninta ca ne va da afara din casa.
Mentionez ca soacra mea are un handicap de tip 6, grav iar socrul meu este curatorul ei, adica este singurul cu drept de semnatura.
Ce putem face?
Ne poate da afara din casa? Si daca da, ne vom putea recupera banii investiti?
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:34, 19 Aprilie 2010
din pacate, socrul dvs. va poate evacua .
in masura in care puteti dovedi renovarile si imbunatatirile aduse camerelor in care ati locuit , aveti posibilitatea de a cere in instanta recuperarea acestor investitii .
roxanel a scris:

din pacate, socrul dvs. va poate evacua .
in masura in care puteti dovedi renovarile si imbunatatirile aduse camerelor in care ati locuit , aveti posibilitatea de a cere in instanta recuperarea acestor investitii .

si aveti un drept de retentie asupra celor doua camere
Exista mai multe probleme de ordin juridic.
Va poate evacua.
Dreptul de retentie este discutabil daca opereaza.
Se pare ca a survenit termenul de prescriptie de 3 ani.Au trecut 5 ani de atunci.
Trebuie foarte bine gandita treaba intrucat daca cere evacuarea trebuie sa va aparati cum puteti mai bine.
Cati bani ati investit?

avocat Claudiu Lascoschi
Aproximativ 6000 euro. Din pacate nu putem dovedi cu facturi pentru ca nu s-a pus problema pana acum. Dar exista poze "inainte si dupa" si foarte multi prieteni care stiu cat am muncit.
Totusi pentru a solicita evacuarea nu i-ar trebui niste motive plauzibile? Noi nu am facut niciodata probleme, in schimb el este foarte recalcitrant mai ales cand consuma alcool.
Nu ii trebuie motive.
Poata sa va evacueza pur si simplu.

Alte discuții în legătură

Desfacere act de vinzare cu intretinere ginavirginica ginavirginica Buna ziua!Am o problema cu casa si terenul dobandite prin act de vinzare cu intretinere de la socrii!!Soacra mea vrea sa ne desfaca actul din motive,spun ... (vezi toată discuția)
Teroare in casa socrului ContSters335391 ContSters335391 Buna ziua, Eu , sotul meu si copilul nostru traim in aceiasi casa cu socrii nostri de 12 ani. Socrul meu nu m-a suportat niciodata drept urmare au fost ... (vezi toată discuția)
Evacuare tolerat ankasylva ankasylva Buna ziua,va rog sa-mi dati un sfat in urmatorul caz : Dupa divort,un cuplu continua sa traiasca in concubinaj,locuind in casa parintilor baiatului, ambii ... (vezi toată discuția)