avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Activitate maximus78

Activitate maximus78

Răspuns la discuția accident cu vatamare corporala
Va multumesc mult pentru raspuns .
Toate cele bune !!
scuze ...revin din nou cu o intrebare .....trebuie sa faca din nou scoala de soferi ?
multumesc.
Va multumesc mult pentru raspunsuri ....sincer ma asteptam la asta ....dar speram ...... speranta moare ultima !
O zi buna tuturor .
in urma cu ceva timp tatal meu a avut un accident de circulatie , o coliziune cu un alt autovehicul soldata cu vatamarea corporala a soferului masini ( daca imi aduc bine aminte 100 si ceva de zile de ingrijire medicala ) . Procesul s-a incheiat si tata a fost condamnat la o pedeapsa de 3 luni cu suspendare.
Iata un extrat :
Vatamarea corporala din culpa prevazuta de articolul 184 alin. 2 si 4 cod penal cu retinerea articolului 74 litera b , articolul 76 litera e cod penal .
In baza articolului 81 cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei si fixeaza termenul la 2 ani si 3 luni conform articolului 82 cod penal .

As vrea sa mentionez ca tatal meu nu a avut pana la data accidentului nici o amenda , contraventie sau condamnare . A prima abatere ....o intamplare nefericita. De retinut este si faptul ca partea vatamara nu s-a prezentat la proces si nu a avut nici o pretentie .
Intreabarea mea este : Permisul tatalui meu v-a fi suspendat sau anulat ?
Daca raspunsul v-a fi "anulat" exista vreo posibilitate ca el ...permisul sa fie doar suspendat ?
Multumesc tuturor .
Discuție Impozit auto .
Buna ziua si bine v-am gasit pe forum . Sunt un nou membru al forumului dumneavoastra si va scriu de peste ocean din Canada . Intrebarea mea este referitoare la impozitul auto . Intentionez sa aduc in Romania o masina care insa va ramane inmatriculata aici in Canada ( inmatricularea aici se plateste in fiecare an ) . M-am interesat si am aflat ca imi pot face asigurare de raspundere civila in Romania la aproape orice companie de asigurari .....este adevarat ? Intrearea mea este impozitul il mai platesc ?
Referitor la acelasi lucru .....tot 6 luni am drept de circulatie in Romania dupa care tre' sa trec pana la vecini si back in Romania ? Mentionez ca am dubla cetatenie romano- canadiana si masina va fi inmatriculata pe numere meu .
Multumesc anticipat celor care-mi vor raspunde la intrebari.

Am dubla cetatenie romano -canadiana.