avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu vatamare corporala

in urma cu ceva timp tatal meu a avut un accident de circulatie , o coliziune cu un alt autovehicul soldata cu vatamarea corporala a soferului masini ( daca imi aduc bine aminte 100 si ceva de zile de ingrijire medicala ) . Procesul s-a incheiat si tata a fost condamnat la o pedeapsa de 3 luni cu suspendare.
Iata un extrat :
Vatamarea corporala din culpa prevazuta de articolul 184 alin. 2 si 4 cod penal cu retinerea articolului 74 litera b , articolul 76 litera e cod penal .
In baza articolului 81 cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei si fixeaza termenul la 2 ani si 3 luni conform articolului 82 cod penal .

As vrea sa mentionez ca tatal meu nu a avut pana la data accidentului nici o amenda , contraventie sau condamnare . A prima abatere ....o intamplare nefericita. De retinut este si faptul ca partea vatamara nu s-a prezentat la proces si nu a avut nici o pretentie .
Intreabarea mea este : Permisul tatalui meu v-a fi suspendat sau anulat ?
Daca raspunsul v-a fi "anulat" exista vreo posibilitate ca el ...permisul sa fie doar suspendat ?
Multumesc tuturor .
Cel mai recent răspuns: maximus78 , utilizator 00:02, 1 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Permisul in urma condamnarii, chiar si cu suspendare, se anuleaza - art. 114 din OUG 195/2002.
Se poate prezenta la examen pentru redobandire permisului de conducere dupa un an de zile de la data la care hotararea de condamnare cu suspendare a ramas definitiva - art. 116 din OUG 195/2002
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Petre Nita, Expert judiciar
Va multumesc mult pentru raspunsuri ....sincer ma asteptam la asta ....dar speram ...... speranta moare ultima !
O zi buna tuturor .
scuze ...revin din nou cu o intrebare .....trebuie sa faca din nou scoala de soferi ?
multumesc.
Dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare,tatal dvs.trebuie sa ia 30 de ore cursuri de legislatie rutiera,apoi urmeaza sa dea numai examenul teoretic.

Alte discuții în legătură

Anulare permis? flrinsr73 flrinsr73 As dori sa stiu daca in urma unui accident soldat cu vatamare corporala rezolutia finala a judecatorului ar putea face referire si la anularea permisului de ... (vezi toată discuția)
Permis conducator auto ing_Dumitrache ing_Dumitrache in urma unui accident auto cu vatamare corporala am fost judecat si am primit sentinta urmatoare: " In baza art.184 alin 2 si 4 Cp, cu aplicare art.74-76 lit. ... (vezi toată discuția)
Anulare permis? costelus3 costelus3 In urma unui accident rutier pe care l-am avut in urma cu 3 ani, soldat cu vatamarea pasagerului din dreapta care a necesitat mai mult de 60 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)