avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anulare permis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anulare permis?

As dori sa stiu daca in urma unui accident soldat cu vatamare corporala rezolutia finala a judecatorului ar putea face referire si la anularea permisului de conducere
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:28, 15 Noiembrie 2010
Permisul de conducere se anuleaza conform art. 114 din Oug 195/2002 in cazul in care titularul permisului de conducere a fost condamant pentru o infractiune care a avut ca rezultat vatamarea corporala a unei persoane , savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
adica, mai pe intelesul dvs., daca se va retine ca ati savarsit o astfel de infractiune, va veti prezenta sa sustineti un nou examen de conducerer dupa un an de la daca raminerii definitive a hotararii de condamnare.
Da, 1 an in cazul in care este condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere, pentru altfel de modalitati de executare a pedepsei termenul de prezentare pentru obtinrea permisului fiind altul.;)
Permisul de conducere, in caz de condamnare, va fi anulat in mod obligatoriu.Insa , impacarea partilor inlatura raspunderea penala , chiar si in cazul vatamarii corporale din culpa, prevazute de art. 184 din Codul penal , alineatul al doilea si al patrulea.
( prevederea va intra in vigoare la data de 26.11.2010)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot obtine un nou permis de conducere? tobu tobu in data de 17-10-2005 mi-a fost retinut permisul de conducere dupa ce am accidentat o persoana care a avut nevoie de ingrijiri medicale .si mi-a fost data o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost condamnat pentru conducere fara permis art ... FejerA FejerA Buna ziua, Am fost condamnat pentru conducere fara permis art 335 alin 2. (excert. drept conducere suspendată), la pedeapsa cu suspendare, hotararea inca nu ... (vezi toată discuția)
Redobandire de permis paull1991 paull1991 As putea sa redobandesc permisul mai repede de un an de la ramaneri sentintei definitive? Mi-a fost anulat permisul pentru vatamari corporale din culpa. (vezi toată discuția)