avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot obtine un nou permis de conducere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot obtine un nou permis de conducere?

in data de 17-10-2005 mi-a fost retinut permisul de conducere dupa ce am accidentat o persoana care a avut nevoie de ingrijiri medicale .si mi-a fost data o dovada fara drept de circulatie si dupa cum mia fost mentionat de catre agent sef... ca dupa ce imi voi pati niste taxe si probele biologice efectuate mil vor restitui, eu nu am mai fost unde imi spusese agentul pentru ca nu imi mai amintesc exact cum mia spus si nu este pe raza localitati mele ,... in data de 4-08-2006 am fost trimis in judecata pentru comiterea infractiuni de vatamare corporala din culpa ...am nevoie de ajutor din partea unei persoane care cunoaste legile si imi poaate spune unde este permisul meu si ce pot face ...mentionez ca am fost la biroul de eliberare de permise retinute si nu milau gasit spunandumi ca trebuie sa merg la MURES unde mia fost retinut ca nu a ajuns inca la ei... in hotararea judecatoreasca nu e mentionat nici scris nimc despre permisul de conducere sau ceva legat de acesta. in baza art.184 alin.1 si 3 cod penal condamna pe inculpatul........fara antecedente penale la 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiuni de vatamare corporala din culpa
in baza art.81 cod penal dispune suspendareaconditionata a executarii pedepsei pe durata termenului de incercare prevazut de art.82 c.p., de 3 ani. in baza art83 cpatrage atentia inculpatului cu privire la revocarea suspendariconditionate a ex. pedepsei
Cel mai recent răspuns: tobu , utilizator 16:03, 15 Decembrie 2011
permisul dvs nu mai exista, el a fost anulat in urma condamnarii. insa puteti obtine altul dupa sustinerea unui examen dupa implinirea unui termen de 1 an de zile de la data raminerii definitive a sentintei de condamnare.
bine si de ce nimeni nu ma avizat despre asta ? si cand am fost la brasov mia spus ca nu a ajuns la ei tre sa merg la mures? si in instanta nu mia spus nimic ca imi anuleaza permisul?

in ce consta sustinerea altui examen ...totul de la capat?????
cum am facut prima data?
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cazurile in care se anuleaza permisul de conducere sunt prevazute de art 114 din Oug 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Permisul dvs. a fost anulat in temeiul art. 114 al.1 lit a):
Art. 114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.

Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare conform art 116 al. 1 lit.b) din aceeasi ordonanta.
Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
multumesc ...sunt putin confuz!!!! nici cazu nu a fost instrumentat bine si multe au fost omise
de ce nu iti spune la tribunal sau cel putin sa te instiinteze cineva despre faptul ca permisul de conduncere e anulat?

Alte discuții în legătură

Permis conducere Morwin Morwin Buna ziua. Am fost condamnat la 3 ani cu suspendare in urma unui accident rutier ce a decedat o persoana. In hotarrea judecyoreasca nu scrie nimic de permisul ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis chim chim Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului auto bobi100 bobi100 Buna ziua, In urma unui accident auto am primit o amenda penala pentru vatamare corporala din culpa pe care am si achitat-o in data de 01.06.2011. Dupa ce ... (vezi toată discuția)