avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot obtine un nou permis de conducere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot obtine un nou permis de conducere?

in data de 17-10-2005 mi-a fost retinut permisul de conducere dupa ce am accidentat o persoana care a avut nevoie de ingrijiri medicale .si mi-a fost data o dovada fara drept de circulatie si dupa cum mia fost mentionat de catre agent sef... ca dupa ce imi voi pati niste taxe si probele biologice efectuate mil vor restitui, eu nu am mai fost unde imi spusese agentul pentru ca nu imi mai amintesc exact cum mia spus si nu este pe raza localitati mele ,... in data de 4-08-2006 am fost trimis in judecata pentru comiterea infractiuni de vatamare corporala din culpa ...am nevoie de ajutor din partea unei persoane care cunoaste legile si imi poaate spune unde este permisul meu si ce pot face ...mentionez ca am fost la biroul de eliberare de permise retinute si nu milau gasit spunandumi ca trebuie sa merg la MURES unde mia fost retinut ca nu a ajuns inca la ei... in hotararea judecatoreasca nu e mentionat nici scris nimc despre permisul de conducere sau ceva legat de acesta. in baza art.184 alin.1 si 3 cod penal condamna pe inculpatul........fara antecedente penale la 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiuni de vatamare corporala din culpa
in baza art.81 cod penal dispune suspendareaconditionata a executarii pedepsei pe durata termenului de incercare prevazut de art.82 c.p., de 3 ani. in baza art83 cpatrage atentia inculpatului cu privire la revocarea suspendariconditionate a ex. pedepsei
Cel mai recent răspuns: tobu , utilizator 16:03, 15 Decembrie 2011
ptr ca aveti obligatia de a cunoaste legea iar in cazul in care nu o stiti aveti posibilitatea de a angaja un avocat care sa va ajute.
daca as avea nevoie de un avocat bun as putea face o cauza pentru ca nu afost instrumentat cazul cum trebuiia sau exista alte posibilitati ...mentionez ca nu sunt in romania . . sau ce trebuie sa fac sa imi iau pemisul in italia am nevoie de un avocat sa vorbim sa vedem ce am putea face .
tobu a scris:

tobu a scris:

daca as avea nevoie de un avocat bun as putea face o cauza pentru ca nu afost instrumentat cazul cum trebuiia sau exista alte posibilitati ...mentionez ca nu sunt in romania . . sau ce trebuie sa fac sa imi iau pemisul in italia am nevoie de un avocat sa vorbim sa vedem ce am putea face .

ce acte imi trebuiesc pentru a putea redobindi permisul de conducere in italia ???
.mai trebuie facuta scoala de soferi sau numai cursuri de legislatie rutiera si conducere preventiva pentru redobandirea lui? va multumesc anticipat!

din cate stiam eu era urmatoarele vreau dor cateva detaliii si o confirmare daca e asa sau nu si daca o pot face in italia ???-citez....Dupa trecerea unui an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei, aveti posibilitatea de a solicita redobandirea categoriilor avute anterior. Pentru permisele anulate, exista o procedura speciala de scolarizare. Astfel, pentru prezentarea la examen, va trebui sa urmati doar cursurile de legislatie rutiera si conduita preventiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere Morwin Morwin Buna ziua. Am fost condamnat la 3 ani cu suspendare in urma unui accident rutier ce a decedat o persoana. In hotarrea judecyoreasca nu scrie nimic de permisul ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis chim chim Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului auto bobi100 bobi100 Buna ziua, In urma unui accident auto am primit o amenda penala pentru vatamare corporala din culpa pe care am si achitat-o in data de 01.06.2011. Dupa ce ... (vezi toată discuția)