As putea sa redobandesc permisul mai repede de un an de la ramaneri sentintei definitive?
Mi-a fost anulat permisul pentru vatamari corporale din culpa.
Daca fapta a fost savarsita inaintea intrarii in vigoare a NCP masura suspendarii conditionate a executarii pedepsei nu se mentine si dupa intrarea in vigoare a CP (art. 15, L187) si prin urmare si consecinta, anularea pc?
Dar anularea permisului pentru vatamare corporale nu a suferit modificari dupa intrarea in vigoare a NCP!
Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
Eu inteleg ca daca a vatamat o persoana ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie si a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva permisul se anuleaza.:blush2:
Care ar putea fi fapta savarsita care sa fie dezincriminata in legea noua si sa permita posibilitatea contestatiei la executare?
Noul cod penal
tortio
Buna ziua, am fost condamanat la 10 luni inchisoare cu suspendare luna trecuta pentru consum de alcool peste 0.8 .Conform noului cod penal mai exista aceasta ... (vezi toată discuția)