avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire de permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire de permis

As putea sa redobandesc permisul mai repede de un an de la ramaneri sentintei definitive?
Mi-a fost anulat permisul pentru vatamari corporale din culpa.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:53, 25 Martie 2014
Nu.

Trebuie analizat dosarul, este posibil ca fapta dvs sa fie dezincriminata conf.NCP si sa aveti posibilitatea contestatiei la executare.
Daca fapta a fost savarsita inaintea intrarii in vigoare a NCP masura suspendarii conditionate a executarii pedepsei nu se mentine si dupa intrarea in vigoare a CP (art. 15, L187) si prin urmare si consecinta, anularea pc?
Eu vorbesc de altceva, posibilitatea ca fapta sa fie dezincriminata in legea noua.
Dar anularea permisului pentru vatamare corporale nu a suferit modificari dupa intrarea in vigoare a NCP!

Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;

Eu inteleg ca daca a vatamat o persoana ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie si a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva permisul se anuleaza.:blush2:

Care ar putea fi fapta savarsita care sa fie dezincriminata in legea noua si sa permita posibilitatea contestatiei la executare?

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa noul cod penal dandan77 dandan77 Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat, am fost vinovat de producerea unui accident rutier cu victima, victima necesitand 12-13 zile ingriji ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal tortio tortio Buna ziua, am fost condamanat la 10 luni inchisoare cu suspendare luna trecuta pentru consum de alcool peste 0.8 .Conform noului cod penal mai exista aceasta ... (vezi toată discuția)
Infractiuni care nu apar in noul cod penal generalul generalul VECHIUL COD art 250 alin 5 cu art 182 acestea nu mai apar in noul cod penal se poate considera ca sunt aplicabile prevederile art 595 ... (vezi toată discuția)