avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am fost condamnat pentru conducere fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am fost condamnat pentru conducere fara permis art ...

Buna ziua,
Am fost condamnat pentru conducere fara permis art 335 alin 2. (excert. drept conducere suspendată), la pedeapsa cu suspendare, hotararea inca nu este definitivă.
În încheierea judecătorească nu a fost vorbă despre ce se întâmplă cu permisul, deci nu a fost dispus anularea, sau pedeapsa complementară.
Întrebarea mea dacă în cazul meu se poate restitui sau redobândi permisul de conducere.

Vă mulțumesc anticipat răspunsurile.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:37, 9 Februarie 2024
Daca hotarirea devine definitiva vi se anuleaza permisul si puteti da examen dupa un an de la acea data a raminerii definitive.

Articolul 24
(6) Persoana care nu deține permis de conducere și a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal sau pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație, precum și persoana al cărei permis de conducere a fost anulat în condițiile art. 114 alin. (1) lit. a)-d) sau ale art. 115 alin. (1) au dreptul de a se prezenta la examen pentru obținerea permisului de conducere, respectiv pentru obținerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situațiile următoare:
.................
b) a trecut un an de la data grațierii totale ori a restului de pedeapsă, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripție a executării pedepsei;
...................
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan petreadriana95@yahoo.com petreadriana95@yahoo.com Ce se intampla daca tatăl meu a fost prins conducând autovehiculul cu o alcoolemie de 0,68 mg/l. Care sunt urmările ținând cont ca nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am primit o condamnare de un an închisoare pt. săvârșirea ... Myon65 Myon65 Bună ziua. Am primit o condamnare de un an închisoare pt. săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! băiatul meu a avut hotărârea judecătorească ... Eremia Mirela Eremia Mirela Bună ziua! Băiatul meu a avut hotărârea judecătorească rămasă definitivă în anul 2020 pe data de 8 octombrie. Când poate sa se înscrie din nou ... (vezi toată discuția)