avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis conducator auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis conducator auto

in urma unui accident auto cu vatamare corporala am fost judecat si am primit sentinta urmatoare: " In baza art.184 alin 2 si 4 Cp, cu aplicare art.74-76 lit. e Cp, condamna pe inculpatul _______ la 3500lei amenda penala, pentru vatamare corporala din culpa.
Pune in vedere art.63/1 Cp."
Inca de la accident mi s-a retinut carnetul iar eu am considerat ca in urma unui astfel de accident, produs din vina mea e anormal sa mai intreb de carnet cel putin pe durata cercetarilor. Acum, odata terminata judecata si data si sentinta in care nu se specifica nimic referitor la anularea permisului as dori sa stiu daca permisul este anulat sau nu. Avocatul mi-a spus ca in mod normal carnetul se anuleaza in urma unei hotarari judecatoresti si ca dumnealui tocmai asta a obtinut, pe langa o pedeapsa mai usoara ( amenda penala in loc de inchisoare - fie ea si cu suspendare), neanularea carnetului de conducator auto. As dori si parerea dumneavoastra.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valentin Geapana , Avocat 17:35, 3 Iulie 2008
Potrivit art. 114 alin. 1 lit. a din OUG 195/2002 anularea se dispune cand titularul permisului a fost condamnat printr-o hot. jud. definitiva pt a infractiune care a avut ca rezultat... vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
In consecinta, avand in vedere ca ati fost condamnat (nu stiu daca definitiv) chiar si la pedeapsa amenzii, permisul dvs. va fi anulat.
Conform art. 116 va puteti prezenta la un nou examen pt obtinerea permisului dupa 6 luni de la data platii amenzii penale.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet auto, amenda penale, sentinta art. 196 Cristian1923 Cristian1923 Buna ziua, De curand a devenit definitiva o sentinta in cazul unui accident auto, in care victima din pacate a necesitat ingrijiri medicale de aprox. 110 ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp pot obtine permisul de conducere? Raulll Raulll BUNA. In urma unui evenimet rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane y, instanta hotareste: ,,In baza art. 184 alin. 2 si 4 cod penal prin ... (vezi toată discuția)
Anulare permis ing_Dumitrache ing_Dumitrache Am provocat un accident de circulatie, am ajuns in instanta si am primit amenda penala 3500lei( ceea ce nu mi se pare o suma foarte mare) prin asta vreau sa ... (vezi toată discuția)