Buna ziua si bine v-am gasit pe forum . Sunt un nou membru al forumului dumneavoastra si va scriu de peste ocean din Canada . Intrebarea mea este referitoare la impozitul auto . Intentionez sa aduc in Romania o masina care insa va ramane inmatriculata aici in Canada ( inmatricularea aici se plateste in fiecare an ) . M-am interesat si am aflat ca imi pot face asigurare de raspundere civila in Romania la aproape orice companie de asigurari .....este adevarat ? Intrearea mea este impozitul il mai platesc ?
Referitor la acelasi lucru .....tot 6 luni am drept de circulatie in Romania dupa care tre' sa trec pana la vecini si back in Romania ? Mentionez ca am dubla cetatenie romano- canadiana si masina va fi inmatriculata pe numere meu .
Multumesc anticipat celor care-mi vor raspunde la intrebari.
ART. 261 Cod Fiscal
Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat în România datorează o taxă anuală pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
daca masina nu se inmatriculeaza in romania, nu se plateste impozit la administratia locala.
Impozitul auto
loccomale
BUNA ZIUA ,
VA SUPUN ATENTIEI URMATORUL CAZ :
IN CAZUL CONTRACTULUI DE LEASING FINANCIAR AUTO , DE LA CE DATA PLATESTE UTILIZATORUL IMPOZITUL AUTO LA ... (vezi toată discuția)
Impozit auto
calytul
cu ce data trebuie achitat impozitul auto daca eu am cumparat masina in anul 2010 in alta tara si am certificatul, cartea masinii omologata in 2013 in Romania? (vezi toată discuția)