avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit

daca masina este cu nr provizoriu trebuie se platesc impozit la primarie
Cel mai recent răspuns: DANIELA NICULESCU , Consultant fiscal 20:41, 15 Martie 2010
Impozitul auto se achita de la data achizitionarii acesteia si a inscrierii acesteia la Adm. financiara si Politie pentru a putea circula. ;)
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Corina Capotã, Avocat
Numerele provizorii pot fi folosite pentru perioada de inmatriculare si pana la data obtinerii numerelor definitive.Impozitul se plateste de la momentul la care ati trecut masina pe numele dvs.
codul fiscal
ART. 261
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat în România datorează o taxă anuală pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
(2) Taxa prevăzută la alin. (1), denumită în continuare taxa asupra mijloacelor de transport, se plăteşte la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde persoana îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz.
Norme
94. (1) Contribuabilii care deţin în proprietate mijloace de transport care trebuie înmatriculate în România datorează impozitul pe mijloacele de transport în condiţiile titlul IX din Codul fiscal.
(2) Prin sintagma mijloc de transport care trebuie înmatriculat, prevăzută la art. 261 alin. (1) din Codul fiscal, se înţelege orice mijloc de transport, proprietate a unei persoane fizice sau a unei persoane juridice, şi care, potrivit legii, face obiectul înmatriculării.
95. În cazul în care proprietarii, persoane fizice sau juridice străine, solicită înmatricularea temporară a mijloacelor de transport în România, aceştia au obligaţia să achite integral impozitul datorat, pentru întreaga perioadă pentru care solicită înmatricularea, la data luării în evidenţă de către compartimentele de specialitate ale autorităţii administraţiei publice locale.

Numerele provizorii pp ca masina este inmatriculata si dvs sunteti proprietar deci datorati impozit pe mijlocul de transport
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
DANIELA NICULESCU, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)
Calcul impozit auto alex_bxl alex_bxl Am cumparat o masina (din Belgia) in 15.12.2012 (data pe contract de vanzare-cumparare) si am circulat folosind numere provizorii 90 zile. Am platit in 2013 ... (vezi toată discuția)
Impozit auto calytul calytul cu ce data trebuie achitat impozitul auto daca eu am cumparat masina in anul 2010 in alta tara si am certificatul, cartea masinii omologata in 2013 in Romania? (vezi toată discuția)