avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

cu ce data trebuie achitat impozitul auto daca eu am cumparat masina in anul 2010 in alta tara si am certificatul, cartea masinii omologata in 2013 in Romania?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:14, 16 Mai 2013
Conform Codului fiscal :
ART. 261 Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
(2) Taxa prevăzută la alin. (1), denumită în continuare taxa asupra mijloacelor de transport, se plăteşte la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde persoana îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz....
[ link extern ]

ART. 264 Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport
(1) În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoană în cursul unui an, taxa asupra mijlocului de transport se datorează de persoană de la data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit auto alex_bxl alex_bxl Am cumparat o masina (din Belgia) in 15.12.2012 (data pe contract de vanzare-cumparare) si am circulat folosind numere provizorii 90 zile. Am platit in 2013 ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidentele fiscale a unui autoturism......... M.amalia M.amalia ....o persoana fizica , inscrie un autoturism in data de 05 ale lunii, dupa 3 zile solicita scoaterea din evidentele fiscale a acestuia si implicit Certificat ... (vezi toată discuția)
Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)