avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scoaterea din evidentele fiscale a unui ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scoaterea din evidentele fiscale a unui autoturism.........

....o persoana fizica , inscrie un autoturism in data de 05 ale lunii, dupa 3 zile solicita scoaterea din evidentele fiscale a acestuia si implicit Certificat fiscal pentru acesta. Care este temeiul legal.......... spre rusinea mea recunosc, sunt depasita de situatie #-o, ......Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 14:18, 18 Octombrie 2011
In primul rand trebuie sa aibe act de instrainare sau radierea din circulatie( de la politie )
Vezi Cod fiscal
ART. 261 Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat în România datorează o taxă anuală pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
ART. 264 Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport
(1) În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoană în cursul unui an, taxa asupra mijlocului de transport se datorează de persoană de la data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit.
(2) În cazul unui mijloc de transport care este înstrăinat de o persoană în cursul unui an sau este radiat din evidenţa fiscală a compartimentului de specialitate al autorităţii de administraţie publică locală, taxa asupra mijlocului de transport încetează să se mai datoreze de acea persoană începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost înstrăinat sau radiat din evidenţa fiscală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am cumparat o masina recent si m-am hotarat sa o vand la cateva zile cum procedez? silviu_ciovi silviu_ciovi Am cumparat o masina inscrisa in bucuresti...am facut actul de vanzare-cumparare cu propietaru + fisa de inmatriculare si cu ele sa dus la administratia de ... (vezi toată discuția)
Impozit auto calytul calytul cu ce data trebuie achitat impozitul auto daca eu am cumparat masina in anul 2010 in alta tara si am certificatul, cartea masinii omologata in 2013 in Romania? (vezi toată discuția)
Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)