avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Buna Ziua ! Am cumparat o masina recent si m-am ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Buna Ziua ! Am cumparat o masina recent si m-am hotarat sa o vand la cateva zile cum procedez?

Am cumparat o masina inscrisa in bucuresti...am facut actul de vanzare-cumparare cu propietaru + fisa de inmatriculare si cu ele sa dus la administratia de care apartine si a scos certificatul fiscal al masini a radiato. Eu inca nu am inscris masina , nici la administratia fiscala nu am fost pt ca vreau sa o vand si nu stiu cum sa procedez....trebuie sa bag si eu masina la administratia financiara si apoi sa o scot? sau pot face contractu de vanzare-cumparare cu cel care o cumpara si ii dau actele care le am de la fostul propietar? problema este ca pe fisa de inmatriculare pe care a pus stampila cei de la administratia de la care apartine este completata cu numele fostului propietar si numele meu.... nu se poate proceda cumva sa nu o mai bag si eu la fisc? sau trebuie facuta alta fisa de inmatriculare cu nmele fostului propietar si al celui care vrea sa o inscrie? Astept un raspuns concret si legal va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 14:25, 25 Noiembrie 2012
Inregistrati autovehiculul la organul fiscal si in aceeasi zi o si radiati. Inregistrarea o faceti in baza contractului de vanzare - cumparare cu proprietarul dinaintea dumneavoastra, iar radierea o faceti in baza contractului de vanzare - cumparare incheiat cu viitorul proprietar.
Pentru a putea tranzactiona legal vehiculul este obligatoriu sa il introduceti initial pe rolul dvs fiscal prin inregistrare la AGFP
Pentru fiecare operatie de instrainare vehicul se intocmeste fisa de inmatriculare intre partile la contract
Conform Codului fiscal, ART. 264 Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport
(1) În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoană în cursul unui an, taxa asupra mijlocului de transport se datorează de persoană de la data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit.
(2) În cazul unui mijloc de transport care este înstrăinat de o persoană în cursul unui an sau este radiat din evidenţa fiscală a compartimentului de specialitate al autorităţii de administraţie publică locală, taxa asupra mijlocului de transport încetează să se mai datoreze de acea persoană începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost înstrăinat sau radiat din evidenţa fiscală.


Obligatia declararii este 30 zile din momentul cumpararii, in caz contrar se aplica amenda stabilita prin HCL la nivelul fiecarei primarii. Cei de la impozite si taxe au obligatia instiintarii primariei dvs, pt luarea in evidenta a mij. de transp.

Concluzia, din momentul in care a fost radiata de vechiul proprietar si pana o va inscrie un eventual cumparator, cine plateste impozitul? Pt asta dvs, conform legii sunteti obligat sa o declarati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidentele fiscale a unui autoturism......... M.amalia M.amalia ....o persoana fizica , inscrie un autoturism in data de 05 ale lunii, dupa 3 zile solicita scoaterea din evidentele fiscale a acestuia si implicit Certificat ... (vezi toată discuția)
Intarziere inregistrare fiscala cumparare auto C_Catalin C_Catalin Buna ziua, Doresc sa achizitionez o masina inmatriculata deja in Romania si la care impozitul este de cca. 900 RON/an. Doresc ca inmatricularea pe numele ... (vezi toată discuția)