avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radiere auto de la impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radiere auto de la impozit

Bunaziua,
Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute.

In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am dus certificatul de radiere la primarie( intr-o localitate mica) pentru a radia autoturismul si de la plata impozitului. Nu stiu ce s-a intamplat, cred ca s-a pierdut certificatul de radiere ca nu s-a facut radierea. Acuma am aflat ca am de platit impozit ptr acel autoturism. Am fost sa vad ce s-a intamplat si mi s-a comunicat ca nu a fost radiat si ca nu au certificatul de radiere. Am fost la politie si am primit o adeverinta unde este specificat faptul ca autoturismul a fost radiat in anul 2002. Am mers din nou la primarie cu adeverinta respectiva si acolo mi s-a spus ca o sa radieze masina dar cu data de acuma si nu cu data de 2002, adica eu trebuie sa platesc impozit pe toata acesta perioada ,desi masina a fost radiata in anul 2002 si eu am dus certificatul de radiere la primarie dar probabil s-a pierdut. Este corect sa nu-mi radieze masina de la impozit din anul 2002 cand a fost radiata si la politie si numai de acuma? Fiindca persoana care a cumparat masina plateste si ea impozit tot din anul 2002. Este corect sa se plateasca de doua ori impozit pentru acelasi autoturism?
Cel mai recent răspuns: Julieta , utilizator 08:43, 27 Noiembrie 2010
Nu, nu este corect. Daca aveti dovada depunerii cererii de radiere din 2002, puteti obliga la radierea autoturismului din evidentele primariei incpand cu anul 2002.
Faceti o cerere scrisa in acest sens si solicitati numar de inregistrare. Normal, veti primi un raspuns motivat mai mult sau mai putin. Acel raspuns il puteti ataca in Contencios adminstrativ.
In momentul cand s-a radiat masina de la primarie, trebuia sa va dea un nr. de inregistrare. Mergeti la persoana care v-a cumparat masina, rugati-o sa va dea copii dupa chit. de plata a impozitului si depuneti copia impreuna cu o cerere pentru a fi scazuta datoria.
Nu am dovada depunerii cererii fiindca in localitatile mici la tara nu se completeaza nici o cerere de radiere, doar se duce persoana cu certificatul de radiere, il lasa functionarului de la primarie si pe urma radiaza masina de la impozit. La fel mi s-a intamplat si acuma cand am dus a doua adeverinta de radiere nici acum nu am completat vreo cerere , doar mi-a luat adeverinta respectiva si a spus ca o sa radieze masina dar cu data de acuma. Deci nu am nici o evidenta nici acuma fiindca nu mi-a dat nimic.
Trebuia sa faceti o copie de pe adeverinta pe care ati depus-o a doua oara ..... dovediti-le celor de la Primarie ca se plateste impozit pe masina de catre cumparator
Daca in adeverinta eliberata de politie este specificata data radierii, respectiv anul 2002, functionarii de la primarie sunt obligati sa va radieze din evidenta din anul 2002. Codul fiscal nu specifica nicaieri ca radierea se face de la data depunerii cererii de radiere ci de la data instrainarii catre o alta persoana. Daca persoana careia i-ati vandut masina este din aceeasi localitate lucrurile sunt simple, puteti demonstra ca cumparatorul plateste impozit pe aceeasi masina. Mai nou, acum puteti radia si pe baza contractului de vanzare cumparare sau pe baza facturii, asa ca prezentati contractul de vanzare cumparare.
Succes

Alte discuții în legătură

Probleme la inscris masina la primarie CatalinG CatalinG Buna Ziua!Am achizitionat un autoturism vw lt 35 din franta de la o persoana romana.actele de franta sunt pe numele romanului.cand am ajuns sa o inscriu la ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini - procedura TIBERIU IOAN TIBERIU IOAN Ce trebuie sa fac ca sa imi radiez Dacia pentru care am luat si actele de la dezmembrare. Am impozitul platit pana la 31 12 2009, daca nu ma incadrez sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa certificat fiscal vanzator DANIELA MARIN DANIELA MARIN Buna ziua. Am achizitionat la data de 02.09.2009 o masina second de la un roman cu domiciliul in Romania care la randul sau a achizitionat-o din Germania la ... (vezi toată discuția)