avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general radierea unei masini - procedura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

radierea unei masini - procedura

Ce trebuie sa fac ca sa imi radiez Dacia pentru care am luat si actele de la dezmembrare. Am impozitul platit pana la 31 12 2009, daca nu ma incadrez sa finalizez anul asta, cat platesc impozit in 2010?
Cel mai recent răspuns: TIBERIU IOAN , utilizator 10:52, 23 Decembrie 2009
Daca doriti sa radiati un autovehicul, trebuie sa va adresati Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din raza de domiciliu.

Documentele necesare pentru radiere sunt:

- cerere din partea proprietarului prin care se solicita radierea. Daca ati dat masina la dezmembrari aduceti un document care atesta aceasta operatiune;
- certificatul de inmatriculare (in cazul pierderii/furtului, aduceti dovada);
- placutele cu numar de inmatriculare (in cazul pierderii sau furtului prezentati dovada);
- cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare;
- fisa de inmatriculare cu viza organului, fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale;
- trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
- documentul de identificare a persoanei care depune cererea, in original si copie xerox;
- declaratie pe propria raspundere a titularului inmatricularii sau a mostenitorilor legali ai acestuia, care sa ateste ca vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulatie si nu mai circula pe drumurile publice.
...si pentru darea la scadere de la impozite si taxe locale , sint necesare urmatoarele :
122*). (1) Pentru mijloacele de transport scăderea impozitului se poate face atât în cazurile înstrăinării acestora, potrivit prevederilor pct. 118 lit. c), cât şi în cazurile în care mijloacele de transport respective sunt scoase din funcţiune.

(2) Mijlocul de transport scos din funcţiune corespunde mijlocului de transport cu grad avansat de uzură fizică, deteriorat sau care are piese lipsă, fiind impropriu îndeplinirii funcţiilor pentru care a fost creat.

Pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul nu mai poate face dovada existenţei fizice, scăderea de la plata impozitului pe mijloacele de transport se face prin prezentarea unui document din care să reiasă că mijlocul de transport a fost dezmembrat, în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 82/2000 privind autorizarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor uzate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 222/2003, cu modificările ulterioare.

Scaderea de la impozit va fi operata de la data de 1 a lunii urmatoare prezentarii documentului de mai sus .
VA MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto mostenit adina_miu adina_miu Buna ziua, anul trecut socrul meu a decedat si avea inregistrat la circa financiara un oltcit vechi de 32 ani, pt care am platit impozit si anul acesta - dar ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite auto claudia1975 claudia1975 Buna ziua, Ce modalitate legala exista pt a scoate de la taxe si impozite locale 2 autoturisme date la fier vechi pt care la momentul respectiv nu s.a ... (vezi toată discuția)