avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate porto

Activitate porto

Despre profesori am afirmat deja ca n-am avut nevoie (in scoala). Cu timpul pierdut in scoala si banii alocati de la buget eram expert acum in materiile care ma intereseaza daca ma duceam la pregatire.

Fireste. De ce sa avem nevoie de scoala, cand mult mai repede este de manevrat un nestiutor decat un om care are cat de cat o gandire formata si prin educatia data de scoala. Si de ce nu v-ati dus la pregatire, daca tot ati pierdut vremea prin scoala. Desfiintati educatia. Desfiintati spitalele, teatrele etc. Nu vem nevoie de bugetari, avem nevoie de privati 100%, ca sa-si consume ce produc ei. De sectoare bugetare d-astea nu avem nevoie.
romanik a scris:

DV. sti cati angajati de la privat muncesc pe salariu de 800 RON? Va rog frumos mai uitati-ta si peste umar si imprejur,nu numai la bugetarii cu salarii mici."Fiecare om este fericit atat cat isi doreste", spunea un mare scriitor, asta s-ar traduce cam, multumeste-te cu ce ai,nu te uita la aia cu mult mai mult ca tine si mai ales apreciaza valorile care le deti(sanatatea,familia,job-ul care il ai-pt. ca sunt oameni care nu-l au deloc,etc)si in afara de asta daca salariile sunt mici si vedeti ca nu sunteti respectati, dati-va demisia.Si cand guvernul va vedea ca este deficit de personal didactic, va sarii cu remuneratii mari ca sa se faca angajari, sa intre lumea in sistemul de invatamant.Unii patroni-mai ales in bucuresti-platesc f. bine, dar un astfel de job se obtine cu sacrificii.Dai fel de fel de testari,"esti mereu in priza",lucrezi 10-12 ore pe zi si ai conecdiu cate 2-3 zile cumulate(la rand).Daca esti dispus si ai potential, schimba locul de munca,du-te la privat si ai sa ai bani cat sa nu ai timp sa-i cheltui,crede-ma.

Pentru ca in alte parti se castiga asa, nu inseamna ca toti trebuie sa castige asa. Sunt aici pentru ca pentru asta m-am pregatit. Sunt un om cu toate gradele date in sistem, care am facut facultate la zi 5 ani, care am facut master, am dat inspectii peste inspectii, controlale si verificari cat nu banuitesti dumitale. Plus de asta, muncim la fel de mult ca si ceilalti de peste tot. Cu deosebirea ca munca asta ne inunda si viata acasa, de la hartii pana la timpul efectiv pe care il aloc pentru fiecare evaluare, fisa de lucru, proiect cu copiii, sedinta cu parintii, parteneriate, situatii statistice etc.Pentru ca meseria asta nu se opreste la catedra. De asemena nu trebuie sa-mi schimb locul de munca pentru ca imi sugereaza cineva. De ce va vaitati ca aveti doar 800 ron la privat daca nu aveti timp sa cheltuiti. Si inca ceva: daca dumneata ti-ai cere un drept, este dreptul dumitale, nu am de ce sa vin eu sa-ti spun ce sa faci. Faptul ca s-a instaurat tipul de gandire prin care se sustine ca cei din privat ne tin pe noi cei de la stat sau aici ma refer la invatamant, este fals.Noi muncim. Ca munca nu se cuantifica in profit banesc e asa. Dar cand copiii merg la scoala, scriu pentru prima data, citesc, evolueaza, nu este si asta un profit societate in general si pentru parinti si copii in special? NOI PLATIM TAXE. Privatul creaza productia , scoala creaza educatia, sistemul de sanatate mentine sanatatea etc. Fiecare sector are importanta lui.
lorelayold76 a scris:

porto
Si daca tot ne pasa de tara asta, de ce nu ati sesizat undeva de ceea ce se intampla la stat? Aveati tot dreptul. Dar undeva lucrurile( stat-privat) se amesteca.

eu nu fac parte din sindicat sa stiu situatia reala si sa inchid ochii, eu am crezut in cresterea reala a economiei asa cum au crezut majoritatea din aceasta tara...iar acum ca aiesit la iveala adevarul si trebuie sa facem ceva, ma doare sufletul ca nu sunteti in stare sa renuntati 6 luni la 25% din venit.

-oricum mai bine pledati sa nu se scada venitul celor care au sub 1000ron la salariati si pensionari, dar dupa manifestatii se intelege ca nu vreti la nimeni sa se reduca venitul...aici este durerea mea.

O zi buna tuturor.

Din punctul meu de vedere sa se scada. Dar acolo de unde au sa scada. Vedem alesii nostrii care au salarii foarte mari si beneficii pe masura. Eu nu am nimic importriva. Cat legat de faptul ca nu suntem dispusi sa renuntam la 25% pentru 6 luni. Eu nu sunt dispusa sa platesc acesti bani pentru huzurul unora, pentru plimbari si pentru distractiile lor. De fapt cine platesc? Platesc copii nostrii. Iau din ceea ce trebuie sa-i ofer copilului meu sa platesc ce? Si pentru ce? Daca v-ati uitat cu atentie printre manifestanti, 70 % aveau venituri intre 600 si 800 ron. Saracii , urlau de bine acolo.
romanik a scris:

Eu am spus ca nu este cazul sa se generalizeze, ca sunt salarii mici in invatamant.Asa cum unii sustin ca pensiile sunt f. mici.Sunt salarii mici ,medii si f. mari in invatamant,la personalul didactic si auxiliar.Asa cum sunt pensii intre 400 lei si 1570 lei in Romania.Si nu putem spune:"Pensiile sunt mici in Romania",sau "salariile sunt mici in invatamant".Asta era ideea.

Credeti ca o pensie de 300 ron e mare? Un salariu de 800 ron e mare?
lorelayold76 a scris:

porto

ucrati la privat si platiti impozit la bugetul de stat. Cei de la stat nu platesc acelasi impozit?
De unde ideea ca privatul sustine bugetarul nu stiu. Vorbiti de mafioti. Cine sunt mafiotii? profesorii? Ei saracesc tara asta? Vai de noi...........

-aveti cumva profit din care va platiri salariile? salariile va vin de la buget
-mafiotiii sunt cei de la conducerea tuturor institutiilor, organizatiilor si partidelori, iar noi nu am miscat un deget cand se umflau salariile la stat si se inmulteau posturile, iar acum ca afecteaza buzunarul nostru iesim in strada cu riscul de a distruge tara.

Vom vedea ce se intampla, eu astept sa vad daca stau in tara sau plec in alta parte.
Mult noroc tuturor.
Apropro, cunosc si stiu personal situatia din invatamant (sunt 10 % din ei care pot sa zic ca oropsiti...restul stati mult mai bine ca 70% din angajatii la patron)

Profit in invatamant. Hm. Banuiesc ca aveti copil. Daca nu aveti probabil ca o sa aveti intr-un anume viitor. Faptul ca, copilul dumitale (va)scrie, citeste si evolueaza pe scara asta a vietii, nu se datoreaza si scolii, dascalilor sai? Nu cine stie ce, dar cat de putin conteaza. Profit? Nu as mai fi intrebat daca eram in locul dumitale. Ca si medicii. Exact, ce profit au? Dar faptul ca se lupta pentru vietile oamenilor este atat de neinsemnat? dreptate avea cineva cand ne spunea ca societatea romaneasca nu este decat una de consum. O scoala particulara ce profit are? In afara faptului ca plateste impozit la stat ca oricare alt muritor de rand?Si daca are un profit este ca se platesc taxe. Taxe mari si foarte mari. Ne rezumam la bani, profit si atat. Da s-au umflat salariile dar cui? Doar 10%? Poate 50%.
Si daca tot ne pasa de tara asta, de ce nu ati sesizat undeva de ceea ce se intampla la stat? Aveati tot dreptul. Dar undeva lucrurile( stat-privat) se amesteca.

romanik a scris:

Nu ma puteti convinge deoarece eu stiu cazuri in jud.Buzau,unde si-au primit cei 100 de euro,pana in februarie.Asa cum stiu si ca exista secretara la o sc. gen.la tara care incaseaza 1900 lei salariu.Am vazut cu ochii mei.Din respect,nu ma contrazice-ti.Nu-mi place cand imi este subestimata inteligenta.Eu cred ca din categoria bugetarilor din invatamant fac parte si cadre didactice cu 800-1000 lei,lunar si personal auxiliar si cadre cu peste 1700-1900 lei salariu net,lunar.Cu ce il umfla de iese atat.....nu discut.Dar cert este ca exista.Va dau cuvantul meu.Aici pe forum ma poate contrazice cine vrea, dar eu stiu care este realitatea.

Nu ma puteti convinge nici pe mine daca expuneti problema general. In foarte multe judete ale tarii s-au dat 0 lei sau 1 mil din cei 4 mil- 100E. Asa a fost ultima data. De atunci.............Cat legat de secretari.........pai discutia a fost legata de profesori, nu de secretari. Ma bucur ca recunoasteti ca sunt cadre didactice care au 800- 1000 ron salariu( si de multe ori sub aceasta suma). Ca ei vai Doamne ingradesc bunul mers al tarii asteia.
lorelayold76 a scris:

-ma intreb, este vina copiilor ca se reduc veniturile salariale?
-chiar nu este in stare invatamantul sa faca 6 luni de sacrificiu???
-chiar trebuie sa ne sacrificam noi de la privat inca 20 de ani, sau chiar mai mult?
-spunea o doamna grevista: ce se face, anul acesta nu mai poate pleca in concediu!!!! eu de la privat nu am mai plecat de ANI si ANI in concediu!!!

-eu cred ca nu se vor lua aceste masuri din cauza bugetarilor(o parte din ei, adica sindicalistii) si astfel noi de la patroni vom pleca iar in tarile vecine si astfel bugetarul va muncii si la privat sa poata cotiza la stat pentru a primi salariul de la buget :)). Mi-e mila de pensionarii care nu mai pot muncii si nici pensia nu cred ca o vor mai primi.
Ne meritam soarta ca suntem prea rai, toleram mafiotii 20 de ani si le sarim in cap muncitorilor care sustin tara.#-o
Zilele de greva sunt platite de catre sindicalisti doar celor care au cotizat la sindicat, adica doar membrilor....restul iesiti in strada pe gratis

ucrati la privat si platiti impozit la bugetul de stat. Cei de la stat nu platesc acelasi impozit?
De unde ideea ca privatul sustine bugetarul nu stiu. Vorbiti de mafioti. Cine sunt mafiotii? profesorii? Ei saracesc tara asta? Vai de noi...........

danimik a scris:

A, si inca ceva: domnii si doamnele care protesteaza sunt platiti si pentru zilele in care au fost in greva?

Stai linistit ca nu sunt platiti.
lorelayold76 a scris:

-diferenta intre sistemul sanitar si invatamant este ca doctorii tac si isi vad de treaba si nu fac greva afectand pacientii.....invatamantul se razbuna pe copii!!!!

-mama mea a fost contabila intr-un liceu si stiti cate sporuri aveau profesorii?
36 de sporuri pe an astfel ca aveau niste venituri......dar nu are rost sa discutam faptul ca atata timp cat veniturile erau mari la bugetari nimeni nu a facut greva, acum se cere 6 luni de sacrificiu (25% din venit) toti sar in sus.
De ce nu s-au rasculat bugetarii in urma cu ani de zile cand au vazut ca se fac atatea nelegalitati si ca mafia se extinde in institutiile de stat? raspunsul este ca ri inchideau ochii pt ca le cresteau veniturile in buzunar( de pe urma campaniilor electorale si altele)
Acum scad veniturile pana in 31 decembrie 2010 si fac greva pentru a schimba conducerea, ca aceasta sa nu schimbe nimic si sa tragem tot noi privatii care suntem la numar mai putini decat ei.

Vai Romanie...unde vom ajunge?

Medicii tac pentru ca primesc din greu. Si bravo lor. La asa sistem bine platit asa servit.
36 sporuri? Pai, poate ni se spuneti si noua pentru ca nu le cunoastem.
romanik a scris:

Din cate stiu eu profesorii primesc 100 Euro pentru material didactic.Gresesc,cumva?

Primeau , mai corect spus. Nu s-a acordat decat de vreo 2 ori. In timpul unui an, un cadru didactic pune din buzunar cel putin 200 E. Pentru simpla curiozitate, azi am luat in valoare de 1 mil. materiale. Si lucrul asta se intampla cam la o luna jumate. Nu sunt cine stie ce- doar consumabile, care fie vorba intre noi nu sunt asigurate de nimeni.