DV. sti cati angajati de la privat muncesc pe salariu de 800 RON? Va rog frumos mai uitati-ta si peste umar si imprejur,nu numai la bugetarii cu salarii mici."Fiecare om este fericit atat cat isi doreste", spunea un mare scriitor, asta s-ar traduce cam, multumeste-te cu ce ai,nu te uita la aia cu mult mai mult ca tine si mai ales apreciaza valorile care le deti(sanatatea,familia,job-ul care il ai-pt. ca sunt oameni care nu-l au deloc,etc)si in afara de asta daca salariile sunt mici si vedeti ca nu sunteti respectati, dati-va demisia.Si cand guvernul va vedea ca este deficit de personal didactic, va sarii cu remuneratii mari ca sa se faca angajari, sa intre lumea in sistemul de invatamant.Unii patroni-mai ales in bucuresti-platesc f. bine, dar un astfel de job se obtine cu sacrificii.Dai fel de fel de testari,"esti mereu in priza",lucrezi 10-12 ore pe zi si ai conecdiu cate 2-3 zile cumulate(la rand).Daca esti dispus si ai potential, schimba locul de munca,du-te la privat si ai sa ai bani cat sa nu ai timp sa-i cheltui,crede-ma.
porto
Si daca tot ne pasa de tara asta, de ce nu ati sesizat undeva de ceea ce se intampla la stat? Aveati tot dreptul. Dar undeva lucrurile( stat-privat) se amesteca.
eu nu fac parte din sindicat sa stiu situatia reala si sa inchid ochii, eu am crezut in cresterea reala a economiei asa cum au crezut majoritatea din aceasta tara...iar acum ca aiesit la iveala adevarul si trebuie sa facem ceva, ma doare sufletul ca nu sunteti in stare sa renuntati 6 luni la 25% din venit.
-oricum mai bine pledati sa nu se scada venitul celor care au sub 1000ron la salariati si pensionari, dar dupa manifestatii se intelege ca nu vreti la nimeni sa se reduca venitul...aici este durerea mea.
O zi buna tuturor.
Eu am spus ca nu este cazul sa se generalizeze, ca sunt salarii mici in invatamant.Asa cum unii sustin ca pensiile sunt f. mici.Sunt salarii mici ,medii si f. mari in invatamant,la personalul didactic si auxiliar.Asa cum sunt pensii intre 400 lei si 1570 lei in Romania.Si nu putem spune:"Pensiile sunt mici in Romania",sau "salariile sunt mici in invatamant".Asta era ideea.
porto
ucrati la privat si platiti impozit la bugetul de stat. Cei de la stat nu platesc acelasi impozit?
De unde ideea ca privatul sustine bugetarul nu stiu. Vorbiti de mafioti. Cine sunt mafiotii? profesorii? Ei saracesc tara asta? Vai de noi...........
-aveti cumva profit din care va platiri salariile? salariile va vin de la buget
-mafiotiii sunt cei de la conducerea tuturor institutiilor, organizatiilor si partidelori, iar noi nu am miscat un deget cand se umflau salariile la stat si se inmulteau posturile, iar acum ca afecteaza buzunarul nostru iesim in strada cu riscul de a distruge tara.
Vom vedea ce se intampla, eu astept sa vad daca stau in tara sau plec in alta parte.
Mult noroc tuturor.
Apropro, cunosc si stiu personal situatia din invatamant (sunt 10 % din ei care pot sa zic ca oropsiti...restul stati mult mai bine ca 70% din angajatii la patron)
Nu ma puteti convinge deoarece eu stiu cazuri in jud.Buzau,unde si-au primit cei 100 de euro,pana in februarie.Asa cum stiu si ca exista secretara la o sc. gen.la tara care incaseaza 1900 lei salariu.Am vazut cu ochii mei.Din respect,nu ma contrazice-ti.Nu-mi place cand imi este subestimata inteligenta.Eu cred ca din categoria bugetarilor din invatamant fac parte si cadre didactice cu 800-1000 lei,lunar si personal auxiliar si cadre cu peste 1700-1900 lei salariu net,lunar.Cu ce il umfla de iese atat.....nu discut.Dar cert este ca exista.Va dau cuvantul meu.Aici pe forum ma poate contrazice cine vrea, dar eu stiu care este realitatea.
-ma intreb, este vina copiilor ca se reduc veniturile salariale?
-chiar nu este in stare invatamantul sa faca 6 luni de sacrificiu???
-chiar trebuie sa ne sacrificam noi de la privat inca 20 de ani, sau chiar mai mult?
-spunea o doamna grevista: ce se face, anul acesta nu mai poate pleca in concediu!!!! eu de la privat nu am mai plecat de ANI si ANI in concediu!!!
-eu cred ca nu se vor lua aceste masuri din cauza bugetarilor(o parte din ei, adica sindicalistii) si astfel noi de la patroni vom pleca iar in tarile vecine si astfel bugetarul va muncii si la privat sa poata cotiza la stat pentru a primi salariul de la buget :)). Mi-e mila de pensionarii care nu mai pot muncii si nici pensia nu cred ca o vor mai primi.
Ne meritam soarta ca suntem prea rai, toleram mafiotii 20 de ani si le sarim in cap muncitorilor care sustin tara.#-o
Zilele de greva sunt platite de catre sindicalisti doar celor care au cotizat la sindicat, adica doar membrilor....restul iesiti in strada pe gratis
A, si inca ceva: domnii si doamnele care protesteaza sunt platiti si pentru zilele in care au fost in greva?
-diferenta intre sistemul sanitar si invatamant este ca doctorii tac si isi vad de treaba si nu fac greva afectand pacientii.....invatamantul se razbuna pe copii!!!!
-mama mea a fost contabila intr-un liceu si stiti cate sporuri aveau profesorii?
36 de sporuri pe an astfel ca aveau niste venituri......dar nu are rost sa discutam faptul ca atata timp cat veniturile erau mari la bugetari nimeni nu a facut greva, acum se cere 6 luni de sacrificiu (25% din venit) toti sar in sus.
De ce nu s-au rasculat bugetarii in urma cu ani de zile cand au vazut ca se fac atatea nelegalitati si ca mafia se extinde in institutiile de stat? raspunsul este ca ri inchideau ochii pt ca le cresteau veniturile in buzunar( de pe urma campaniilor electorale si altele)
Acum scad veniturile pana in 31 decembrie 2010 si fac greva pentru a schimba conducerea, ca aceasta sa nu schimbe nimic si sa tragem tot noi privatii care suntem la numar mai putini decat ei.
Vai Romanie...unde vom ajunge?
Din cate stiu eu profesorii primesc 100 Euro pentru material didactic.Gresesc,cumva?