avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Activitate ulivia

Activitate ulivia

Asa se procedeaza in cazul in care nu exista intelegere intre vecini ,in cazul in care unul mai bogat dintre ei face bransamentul de scara pe cheltuiala lui.Aceasta "afacere" trebuie totusi discutata in Adunarea generlala a proprietarilor, aprobata de TOTI PROPRIETARII, tot asa precum si modalitatea de "recuperare a banilor de cel care a paltit bransareascarii de bloc,TREBUIE APROBATA de TOTI PROPRIETARII. Orice cheltuiala comuna ,in condominiu se aproba de A.Generala.
Am cazul scarii de bl;oc al mamei mele. Primul bransat , NU PREZINTA,nu face PUBLICA LA AVIZIER ,rewfuza sa arate factura de bransare si cere... invariabil tuturor celorlalti proprietari cate 200 de euro ,in momentul in care se branseaza, adica 200 euroX 18 aaptamente = 3600 euro.Bransarea a costat in 2003 18000000 lei( adica raportat la anul 2014 1800 lei.)Iata asa baga in buzunarun biosnitar o suma frumusica.
Cand pretinde de la vecini o anumita suma trebuie sa faca si dovada ca acea suma PRETINSA i s ecuvine conform unor legi,dar individul nu are nici macaracordulk proprietarilor sa ceara acea suma.
CORECT AR FI FOST CA in urma cu 11 ani contravaloarea bransamentului,cheltuiala comuna sa fi fost impartita la toti in mod egal, introdusa pe listele de p[lata, daca suma era gru de suportat impartita in cateva rate si platita de toti proprietarii.
Alegerea facuta de "prop[rietarul"bransamentului" nu esteuna cinstita ,ci a urmarit o imbogatire in stil d ebisnita.
Apropos tevile "primului bransat trec pe peretii exteriori ai celorlalti proprietari , el nu platetste nimic , daca tot este "proprietar de bransament " pentru utilizarea peretilor celorlalti proprietari?
C emi-ii si cu bisnitarii proprietari.

plata cinstita,impartita frateste la toti, nu vii tu un bisnitar cu multi bani ,pui toata suma si apoi faci profit cerand de la ceillati fraieri suma inzecit.
Am si eu o intrebare,legata de investirea cu formula executorie a unui contract de credit ipotecar.conf.art.21 din legea 34/2006 ce completeaza si modifica legea 190/1999 a creditului ipotecar, "Art. 21. - Contractul de credit ipotecar pentru investitii imobiliare, precum si garantiile reale si personale subsecvente constituie titluri executorii, urmand sa fie investite cu formula executorie de catre instanta locului unde este situat imobilul."
Cand se investeste contractul de credit ipotecar cu formula executorie?La data incheierii contractului de credit ipotecar sau in momentul in care intervin art.19-20 din aceiasi lege 34/2006:

"Art. 19. - (1) In cazul intarzierii la plata, creditorul ipotecar va trimite imprumutatului, la ultima adresa comunicata de acesta, o notificare prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin executor judecatoresc ori bancar, prevenindu-l asupra consecintelor incalcarii contractului de credit ipotecar pentru investitii imobiliare.
(2) In cazul notificarii prin scrisoare recomandata, aceasta se considera primita la data postei mentionata pe confirmarea de primire.
Art. 20. - In cazul in care, in termen de 30 de zile de la data primirii notificarii prevazute la art. 19, imprumutatul nu executa obligatiile asupra carora a fost notificat, contractul de credit ipotecar pentru investitii imobiliare se considera reziliat de plin drept si intreaga suma a creditului, cu dobanzile aferente la data operarii rezilierii, devine exigibila."

Mi-ati fi de mare ajutor,sunt batrani ce ajung codebitori si apoi sunt hartuiti de banci.
Răspuns la discuția contractul de credit ipotecar
In dreptul nici unei semnaturi nu apare numele si pronumele semnatarului,nu este vorba sa se fi specificat pe ultima pagina ca-i codebitor.Numele si prenumele batranului apare in contract doar pe prima pagina a contractului,in rest nimic,decat semnaturi olografe,niste mazgalituri pe muchia de joc a paginii,iar pe ultima pagina semneaza contractul doar banca si debitorul si sotia acestuia ce s-a mai constatat din contract,conform ofertei si datei incheierii contractului ,oferta si contractul se incheie in aceiasi zi,desi legea 190/1990 ,modificata cu legea 34/2006 la art.8 spune clar ca " Art. 8. - Inainte de semnarea contractului de credit ipotecar pentru investitii imobiliare, institutia autorizata va pune la dispozitie imprumutatului o oferta scrisa, care va cuprinde toate conditiile contractului si termenul de valabilitate a acesteia, care nu va fi mai mic de 10 zile de la momentul primirii ofertei de catre potentialul debitor.

Ana ce poti spune despre niste oameni care departe de tara,isi pierd omenia?In 2008 CHF era 2,8 lei si a crescut pana la 3,78 lei.Ce s-a mai constatat din contract ca acest contract nu este oneros,deoarece conform adeverintelor de venit net,insumate din care s-a scazut sumele de subzistenta si dupa aplicarea procentului gradului de indatorare ,debitorul si codebitorul nu-si piutea acorda din start datoria.Ceea ce este clar banca ,nimeni alta decat [editat de admin] a incalcat ,legea 34/2006,art.8,s-a incalcat caracterul juridic oneros al contractului si-n acelasi timp banca a acordat un credit fara ca imprumutatii sa -l poata achita conform veniturilor nete aflate la dosatul contractului.


Sunt asistent social,pe mine ma intereseaza cine ii apara pe acesti oameni care cad victime incompetentei unor abagajati ai bancilor ,dar si rticalosiei practicate cu acordul tacit al BNR-ului impotriva unor oamnei care de buna credinta fiind au avut incredere in banca.Cam acestea sunt fetele despre care se poate vorbi.Pana cand instanta se va pronunta impotriva incalcarilor savarsite intentionat d ebanca ,vom incerca sa-i fim alaturi acestuio om, care in mod sigur nu este un caz izolat.
Răspuns la discuția contractul de credit ipotecar
Tot contractul acesta este o mare inselatorie din partea bancii, deoarece la imprumutul ipotecar de 150000 CHF s-au depus doar adeverente de salar ,pensia si indemnizatie de ingrijire copil in valoare insumata de 2700 lei.Din acestia se scade suma de 1500 de lei necesarul de subzistenta a 5 persoane si raman 1200 lei pe care il inmultim cu 60% si acesta era gradul/lunar de indatorare,iar rata lunara este de 550CHF.in ce mizerie a fost atras acest om.ce fac bancile ?Cum se mai respecta in acest caz caracterul juridic oneros al contractului?
Vad ca mi-ati ascuns comentariul,dar iata ca astazi am o noua confirmare ca vizita in China lui Emil Boc a fost doar una strict electorala,Boc Emil nu a vrut decat sa arate romanilor ce important este el, cel care nu a fost niciodata primit de nici un oficial european:

"Boc a suparat cel mai mare importator chinez de vin romanesc. Directorul general al firmei chineze Shenzhen Shunmei Trading, cel mai mare importator chinez de vinuri romanesti, a fost deranjat ca premierul Boc nu a discutat sau nu a facut macar o fotografie cu el la Forumul economic, desi solicitase o intalnire ca mesaj politic important in derularea afacerii.Directorul firmei, Lu Sheng, a dorit sa faca o fotografie cu premierul Boc, deoarece o parte dintre clientii sai provin din zona institutiilor statului si avea nevoie sa fie vazut alaturi de premierul roman, ca un semnal politic. In China, ideea ca ai sustinerea factorului politic este foarte importanta. De aceea, un coleg de-al meu, acum cateva zile, in avion, l-a rugat pe primul-ministru sa faca o fotografie cu partenerul chinez in timpul participarii la Forum, iar Boc a dat de inteles ca va raspunde rugamintii noastre", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul pe export al firmei Murfatlar, Vlad Pintilie.

El a comentat insa ca premierul a plecat de la Forum fara sa se mai apropie de oamenii de afaceri chinezi care asteptau sa discute cu el.

Acesta a spus ca firma chineza a cumparat anul trecut de la Murfatlar si Vinexport produse in valoare de doua milioane de dolari si a cheltuit inca un milion de dolari pentru promovarea vinurilor romanesti in China, prin publicitate si articole in presa scrisa si televizata.

Firma chineza figureaza si pe portalul romanesc de comert exterior ca fiind anul trecut cel mai mare importator chinez de vinuri din Romania, cu achizitii de peste doua milioane dolari.


[ link extern ]
Răspuns la discuția contractul de credit ipotecar
Pai tocmai ca nu a semnat alaturi de ceilalti semnatari ai contractului,batranul doar a semnat , a mazgalit ilizibil pe marginea de jos a foilor contractului,dar la final nu a semnat contractul ,nici macar nu este mentionat alaturi de ceilalti semnatari.Mai mult mult decat atat la pensia lui amarata nici nu avea cum sa garanteze un imprumut de 150000CHF
Va multumesc pentru atentie.
Am cunoscut o situatie dramatica a unei familii de batrani care au ajuns sa-si dea 30% din pensie (800 de lei)la banca deoarece batranul fusese pacalit de fiul sau sa fie codebitor.In ce consta ,din p.d.v. al legalitatii acelui contract ipotecar dramatismul batranilor.Batranul apare ,entionat ca si codebitor doar la inceputul contractului,iar la incheierea contractului numele si prenumele lui nu mai este mentionat,astfel incat sunt mentionati pe ultima pagina a contyractului doar debitorul fiul batranului si ,culmea primul codebitor, care-i notra batranului,sotia fiului cu numele ij clar si semnaturile lor olografe.Batranul a fost pus de banca sa semneze olograf pe fiecare din cele 300 de pagini ale contractului de credit ipotecar ,pe marginea de jos a paginii fara ca in dreptul semnaturii lui sa-i apara si numele si prenumele in clar.D-tra ce parere aveti?Daca batranul nu semneaza alaturi de debitor si codebitor 1 , cu nume si prenume ,pe ultima pagina a contractului,ma este sau nu mai este codebitor,si-a asumat batranul calittaea de codebitor in acel contract?
Va scriu in speranta ca voi gasi pe cineva care sa ma ajute
Despre ce este vorba.In urma cu doi ani d e zile sotul meu a acceptat sa fie codebitor intr-un contract de credit ipotecat, codebitor 2.Pentru aceasta a depus la banca o adeverenta de salar (1000lei/net/lunar)si a comunicat bancii ca la randul lui este debitor la o alta banca, unde este bun platnic.Banca care a acordat prietenului sotului meu creditul ipotecar i-a spus ca nu-i nici o problema, ca rostul adeverentei sale in dosarul de credit ipotecar este numai "asa ca sa -i iasa debitorului venitul necesar sa poata lua creditul.singura dovada ca sotul meu este codebitor in contract sunt semnaturi ilizibile date pe marginea foii, nu a mai garanta cu nici un alt bun, nu i s-a incheiat vre-un contract d e garantie si acum i
se iau 50% din salar ,iar daca ajunge somer(f.posibil )urmeaza ca banca care a incheaiat contractul de credit ipotecar sa-i ia si 50% din apartamentul sau pentru ca debitorul nu mai poate plati.
Va rog, as dori sa stiu:
1.Ce este gradul d e indatoare si daca banca este obligata sa-l,respecte si sa-l impuna imprumutatilor
2.Daca nu va mai putea plati 50% din salar (la acestia se adauda si rata sotului de o treime din salar)banca ii poate lua apartamentul ?
3. Sotia debitorului este fiica unor indivizi cu casa ,pamant si alte bunuri imobile si mobile.Banca ii poate coapta ca si
codebitori si pe ei?