Am intrat pe portalul instantelor de judecata, din pacate firma este in faliment, se pare ca voi ramane cu paguba.
Multumesc inca o data pentru tot ajutorul.
Buna ziua,
In urma cu 6 luni am achizitionat un produs electronic. Produsul s-a defectat, dar fiind inca in garantie, am apelat la firma mentionata in certificatul de garantie pentru efectuarea service-ului.
Cei de la firma mi-au raspuns ca nu imi pot repara/inlocui produsul defect, deoarece firma se afla in procedura de insolventa. Este adevarat ca nu au obligatia sa mi-l repare? Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu raman cu paguba?
Va multumesc!
Am o firma neinregistrata in scopuri TVA, neplatitoare de TVA, si am vrea sa cumparam marfa dintr-o tara UE pe care sa o revindem in Romania, initial in sume mici (cateva sute de euro). Mentionez faptul ca factura va veni cu TVA-ul de 24%.
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii facem pentru a realiza aceasta achizitie? Trebuie sa ne inscriem mai intai in ROI, sa depunem vreo declaratie speciala la Finante sau putem pur si simplu facem achizitia la fel ca cele interne?