avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... firma in insolventa refuza sa schimbe produs aflat in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

firma in insolventa refuza sa schimbe produs aflat in garantie

Buna ziua,
In urma cu 6 luni am achizitionat un produs electronic. Produsul s-a defectat, dar fiind inca in garantie, am apelat la firma mentionata in certificatul de garantie pentru efectuarea service-ului.
Cei de la firma mi-au raspuns ca nu imi pot repara/inlocui produsul defect, deoarece firma se afla in procedura de insolventa. Este adevarat ca nu au obligatia sa mi-l repare? Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu raman cu paguba?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 14:56, 14 Februarie 2013
Va adresati direct vanzatorului, acesta avand obligatia asigurarii garantiei comerciale...sa speram ca nu este si el in insolventa :)
Chiar dacă este în insolventa, depinde dacă este în procedura generala şi se reorganizează sau este în faliment, în acest din urma caz, nu aveţi ce face, dar în primul caz sunt obligaţi sa va remedieze, în caz contrar sesizat-o protecţia consumatorului.
Multumesc pentru raspuns. Cum pot afla in care dintre cele doua situatii se afla?
Accesaţi portalul instanţelor de judecata, respectiv tribunalul competent de la sediul societăţii.
Am intrat pe portalul instantelor de judecata, din pacate firma este in faliment, se pare ca voi ramane cu paguba.
Multumesc inca o data pentru tot ajutorul.

Alte discuții în legătură

Protectie firma mihailnegoita mihailnegoita Buna ziua. In primul rand, imi cer scuze daca nu postez unde trebuie. Am cumparat recent un laptop pe firma. Laptopul se afla actualmente in service-ul ... (vezi toată discuția)
Cum raspunde o societate care a intrat in insolventa fata de deficientele unui produs pentru care a acordat garantie? raduallan raduallan Este cazul unui mare lant de magazine intrat in insolventa - Fla... Pentru produsele pe care ei le-au vandut sau inca le mai vand (asa apare pe site) mai este ... (vezi toată discuția)
Garantii - schimbarea produselor dupa mai multe reparatii gabytza67 gabytza67 ca lculator dus de 3 ori la reparat in garantie. A 4oara nu ar trebui schimbat produsul? (vezi toată discuția)