avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL neplatitor de TVA - achizitie bunuri din stat UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL neplatitor de TVA - achizitie bunuri din stat UE

Am o firma neinregistrata in scopuri TVA, neplatitoare de TVA, si am vrea sa cumparam marfa dintr-o tara UE pe care sa o revindem in Romania, initial in sume mici (cateva sute de euro). Mentionez faptul ca factura va veni cu TVA-ul de 24%.
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii facem pentru a realiza aceasta achizitie? Trebuie sa ne inscriem mai intai in ROI, sa depunem vreo declaratie speciala la Finante sau putem pur si simplu facem achizitia la fel ca cele interne?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:11, 3 Mai 2011
pentru achizitii a caror valoare nu depasesc 10.000 euro, nu trebuie sa faceti nimic.
la depasirea acestui plafon va trebuie sa va inregistrati in scopuri tva intracomunitar si sa va inscrieti in ROI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Societate neplatitoare de tva, achizitie ue lylyan lylyan Buna ziua Am o firma neplatitoare de TVA si vrem sa achizitionam Tegola pt acoperis din Polonia, o parte se va folosi ce ramane incercam sa revindem. Va rog ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare - firma neplatitoare de tva Adinel84 Adinel84 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva si vreau sa fac achizitii intraconunitare. Trebuie sa ma inregistrez in ROI, daca valoarea achizitiilor intr-un an ... (vezi toată discuția)