avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Activitate AdiBat

Activitate AdiBat

Răspuns la discuția TVA la Inchiriere
Societatea are in obiectul de activitate si inchirieri imobile. Citind art 141 din Codul fiscal ( [ link extern ] ?
Buna ziua,
am o casa proprietate personala (proprietar persoana fizica) si o firma srl cu 3% impozit pe venit si platitoare de TVA in care am investit niste bani si nu i-am recuperat. Am acum posibilitatea de a inchiria prorietatea unei persoane juridice si ma gandesc daca nu este mai bine pentru a recupera macar o parte din banii investiti in firma, sa fac un contract de comodat intre mine si firma si firma sa inchirieze mai departe proprietatea persoanei juridice.
Intrebarea mea este daca sulutia aceasta este corecta din punct de vedere legal si daca da, factura firmei mele catre persoana juridica chirias va chiria+TVA sau va fi chiria simpla si atat (fara TVA). Multumesc anticipat.
Am o casa proprietate personala (proprietar persoana fizica) si o firma srl cu 3% impozit pe venit si platitoare de TVA in care am investit niste bani si nu i-am recuperat. Am acum posibilitatea de a inchiria prorietatea unei persoane juridica si ma gandesc daca nu este mai bine pentru a recupera macar o parte din banii investiti in firma, sa fac un contract de comodat intre mine si firma si firma sa inchirieze mai departe proprietatea persoanei juridica (cu TVA sau fara TVA cum se inteleg). Intrebarea mea catre specialistii fiscali este daca sulutia aceasta este corecta din punct de vedere legal si daca impozitul pe proprietate va suporta modificari. Multumesc anticipat.
Sunt administratorul unui srl si am primit o Adresa de Infiintare a Popririi, prin care se infiinteaza poprirea asupra sumelor de bani datorate de firma numitului ... FOST ANGAJAT care nu mai are nici o legatura cu societatea pe care o conduc, dovada fiind Decizia de incetarea a colaborarii, cu data de 21.02.2008. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, ce raspuns si cui sa-i formulez un raspuns, tinand cont ca aceasta pesoana nu mai lucreaza la noi de 2 ani de zile si de faptul ca nu mai avem nicio legatura?
Multumesc