avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate allonzo

Activitate allonzo

Răspuns la discuția Poprire - abuzuri?
Va multumesc pentru raspuns.

Banca nu mi-a zis nimic despre plata, ieri, cand a operat-o.
ANAF nu mi-a zis nimic despre vreo plata facuta, azi cand am mers sa rezolv. Mai mult, mi-au zis sa platesc cash, asta a fost sfatul lor.
Cand am dus hartia de la ANAF la banca, pentru ridicarea popririi, nici atunci banca nu a zis nimic despre vreo plata facuta.
Banca nu era obligata sa dea curs popririi, termenul e de 15 zile din cate am inteles, de-abia trecusera 5.

Nu inteleg afirmatia cu "este posibil sa nu fie plata dubla". Dar ce este, daca nu plata dubla? Eu cum pot sa imi recuperez banii de la ANAF? Mentionez ca sunt persoana fizica.

Multumesc!

PS. Si mai grav, sa zicem ca si a doua banca ar fi operat plata. Si poate aveam inca 2 conturi la alte banci. Cum e posibil sa imi ia statul banii astia, fara macar sa ma fi anuntat despre executarea silita si despre poprire??? Cum pot sa ii recuperez, ce pot sa fac???
Am cateva intrebari legate de popriri.

ANAF a dat un ordin pe 17.10 prin care imi lua prin executare silita 4000 lei, regularizare impozit PFA. A trimis adresa catre 3 banci, doua dintre conturi avand disponibila suma respectiva si instuind popriri.

- ANAF nu mi-a trimis nici o instiintare cu privire la poprire
- Banca 1 a primit adresa, mi-a pus poprire pe cont si nu mi-a trimis nici un semn, nimic. Am vazut doar ca nu mai am bani pe card, am crezut ca mi i-a furat cineva
- Banca 2 (unde am un cont in care am incasat doar indemnizatia pentru cresterea copilului, alocatia si stimulentul de insertie in munca - stimulentul doar pe 2 luni, deci 1000 lei - toate fiind venituri ne-popribile din ce am inteles) mi-a trimis o adresa pe email in care ma instiinta de poprire.

Ambele popriri au fost puse pe 24.10

Am mers azi, 31.10 la ANAF sa rezolv problema. Mi-au zis sa platesc cash. Am scos bani din banca, am platit cash, mi-au dat adresele sa le duc la banci. Am mers la ambele banci, le-am lasat adresele, mi-au zis ca imi ridica popririle.

SURPRIZA.

Banca 1, de la sine putere, a trimis ieri banii catre ANAF. Deci plata dubla.


Ce pot sa fac? Am cum sa ma leg de urmatoarele lucruri?
- ANAF nu mi-a trimis instiintare, NIMIC
- Banca 1 nu mi-a trimis instiintare, nimic
- Banca 1 a operat plata fara sa ma intrebe sau sa imi trimita macar un semn
- Banca 2 mi-a poprit (si a incasat si comision pt asta) niste sume care nu erau popribile (!!)

Multumesc pentru ajutor.
Va multumesc, domnule Tudor!

Am scris din nou, prezentand varianta cu declaratia. Raspunsul nu mi-e clar:

"Din punctul nostru de vedere declaratia ca nu veti mai realiza venituri trebuie dublata de dovada suspendarii activitatilor Dumneavoastra in cadrul PFA (evident si cele ale calitatii de salariat la firma la care aveti statutul de angajat). Totodata va recomandam sa va asigurati ca la ANAF veniturile PFA nu vor fi inregistrate pe CNP-ul Dumneavoastra.
In concluzie, puteti depune si declaratie pe proprie raspundere, in condițiile legii (asa cum coreect ati identificat Ordinul MMPS nr. 1471/2011)."


La ce se refera cu "dovada suspendarii activitatilor Dvs in cadrul PFA"? O decizie cu numar de inregistrare, sau ce anume?

Si mai confuz sunt legat de problema cu ANAF - ce anume ar trebui sa fac, concret?

Cum interpretati acest raspuns? Multumesc anticipat!
Raspunsul primit nu rezolva nimic:
"Noi nu va solicitam sa suspendati activitatea PFA ci activitatea Dumneavoastra! Nefiind specialisti in drept comercial si de afaceri nu va pot indruma cu privire la acest lucru si de aceea cred ca ar fi bine sa consultati o institutie sau persoana care sa va ajute in demersurile privind schimbarea Dumneavoastra din PFA. La depunerea dosarului de indemnizatie trebuie sa dovediti fara echivoc ca intrati in concediu de crestere si ingrijire a copilului si ca in aceasta perioada nu mai realizati venituri supuse impozitului pe venit."


Prin urmare, se incumeta cineva sa propuna o solutie? Ma gandesc ca daca revin la ASJPIS cu solutia propusa si ei se pronunta ca e ok asa, poate fi folosita de toti cei aflati in aceasta situatie.
Domnule Tudor, credeti ca ar merge varianta cu declaratie pe proprie raspundere? Daca da, este necesar sa fie autentificata la notar?
Va multumesc pentru raspuns.

Am scris ASJPIS, mi-au dat raspuns in problema dividendelor (respectiv ca poti sa ai venituri din alte surse, non-salariale si non-activitati liberale, dividendele fiind un exemplu in acest sens). Le-am scris acum din nou, legat de modificarea adusa in mai 2011 privind posibilitatea de a avea angajati pe PFA. Voi posta aici parerea lor, pentru informare.
Si o intrebare suplimentara. Pentru firma la care sunt asociat 50-50, am voie sa incasez dividende la finalul anului? In ipoteza unui raspuns negativ (in ideea in care statul iti da bani pentru ca prin CCC ramai fara surse de venit), va intreb: de unde stie statul ca profitul s-a obtinut inainte sau dupa nasterea copilului?

Care este autoritatea competenta a-mi raspunde in mod oficial la toate aceste lucruri, in Brasov?

Va multumesc anticipat!
Initial am vrut sa deschid un topic similar, insa intervin in acesta, intrucat ma confrunt cu o problema similara cu cea a doamnei Karinam.
Avem o fetita, de 11 zile. Salariul mamei pe cartea de munca este minimul pe economie, patronii nu sunt de acord sa ii plateasca indemnizatie pe toata suma.
Eu sunt asociat intr-o firma la care sunt si angajat (cu minim pe economie), in plus mai am un PFA pe care am un contract de prestare servicii de consultanta cu o organizatie internationala. Veniturile pe ultimele 12 luni sunt mai mari ale mele decat ale sotiei, prin urmare am decis sa intru eu in CCC. Totusi, nu vreau sa pierd contractul cu organizatia internationala si m-am gandit, in acest sens, sa angajez pe cineva, pe PFA, care sa imi tina locul cat sunt in concediu. Din ce stiu, recent s-a schimbat legislatia si acum ai voie sa ai angajati pe PFA. Este posibil sa procedez asa cum m-am gandit - sa nu suspend PFA ci doar sa intru eu in concediu si sa am un angajat care sa se ocupe de continuarea activitatii?Masura cu suspendarea PFA mi se pare ca are noima daca PFA nu are angajati. Ce se intampla, insa, daca PFA are angajati - trebuie sa ii bag in somaj, doar pentru ca eu intru in concediu? Pare nedrept...
Discuție Usa acces gang
Buna ziua,

Va solicit un sfat/parere privind o problema ce m-a lovit pe neasteptate in aceasta dimineata.

Locuiesc la casa, intr-un cartier istoric al Brasovului. M-am trezit de dimineata intr-un zgomot groaznic, pentru a constata ca vecinul "de mai sus" a inceput, cu flex si ciocane, sa isi taie o usa in zidul gangului dintre casele noastre. Zidul respectiv este facut in linie cu casele, la strada, existand acolo de cand ma stiu eu (de mai bine de 40 de ani).
Gangul dintre case are o latime de aprox 1,2 m iar vecinul meu nu a avut pana acum nici un fel de acces in gang, intrucat singura parte a proprietatii lui adiacenta gangului este zidul casei sale, zid fara usi/ferestre/aerisiri etc. La mine in schimb, in partea din spate a gangului este acces direct in curtea din spatele casei (nu exista zid sau poarta), plus ca zidul casei mele are doua ferestre spre gang, dintre care una este cea de la baie.

Ma deranjeaza lucrarea inceputa, si la nivel de principiu si la nivel de executie - nu a fost pana acum problema sa refuz accesul vecinului in gang (acces care se face usor din curtea mea), in schimb nu vreau sa intre oricine oricand sa-si faca treaba pe la geamul de la baia mea. La nivel de principiu, cred ca ar fi trebuit macar sa ma intrebe si sa solicite un accept in scris (pe care i l-as fi refuzat).

In plus... fara acceptul meu, ma indoiesc ca poate sa faca lucrarea in conditiile legii (macar un certificat de urbanism si tot ar fi trebuit sa aiba, nu?).

Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc!
Allen
#-o
Am pornit intr-un lung proces care are ca scop final infiintarea unei federatii sportive nationale (cele avizate de MTS si care au denumire Federatia Romana de <numesport>).

Potrivit OG 26/2000, minim doua asociatii/cluburi se pot constitui in Federatie. Termenul acesta desemneaza orice tip de Federatie, fie ea sportiva sau a industriasilor de bocanit cu ciocanul in capacele de metal.

Pentru a se infiinta insa o Federatie Sportiva Nationala este nevoie de indeplinirea cumulativa a mai multor conditii (Legea 69/2000 plus normele de aplicare). In mare, sunt necesare (minim) 10 cluburi, in 5 judete si 200 de practicanti. In plus, sportul respectiv trebuie sa fi fost recunoscut in Romania de minim 3 ani de zile (procesul de recunoastere durand si el vreo 6 luni).

Acum... daca se intampla sa practici un sport "nou" (chit ca el exista pe plan international, exista campionate mondiale, ba mai apare si pe la TV), esti intr-o postura nasoala - nu te poti afilia la Federatia Internationala pana nu esti recunoscut de tara pe care o reprezinti (adica MTS), adica nu poti sa participi la Mondiale si tot restul de actiuni internationale. Concret, dureaza 4 ani sa poti sa te infiintezi si apoi sa te afiliezi, pe cai legale.

Acum... intervine o problema. Nu poti sa faci Federatie Sportiva Nationala pana nu exista respectivul sport in Romania (pana nu il recunoaste MTS). Dar poti sa faci Federatie ca si structura asociativa (similara cu aia a industriasilor...). Exista in Legea Sportului (69/2000) un aliniat cum ca MTS trebuie sa avizeze afilierile si participarile internationale in domeniile sportive, dar daca ceea ce fac eu nu este inca SPORT in Romania... mai e necesar acest aviz? Concret, daca eu merg la campionatul mondial de dat cu ciocanul peste deget, trebuie sa mai cer aviz MTS, dat fiind ca MTS inca nu a recunoscut ca datul cu ciocanul peste deget este sport? Pot sa refer activitatea, pana la recunosterea ei ca sport, drept "joc" si sa merg inainte fara sa am treaba cu MTS?

Si a doua intrebare. Procesul pe care l-am gandit este: infiintare cluburi - infiintare Federatie - recunoastere sport - infiintare Federatie Sportiva Nationala. Undeva dupa pasul al doilea ar urma sa se obtina deja afilierile la forurile internationale, ca sa nu se piarda 4 ani de zile. Exista alta varianta, mai buna, din punct de vedere al recunoasterii sportive? Azi am gasit ca exista Federatia Sportiva Nationala de Poker, care a primit un soi de aviz de la MTS prin care MTS spunea ca este legal infiintata (pe OG 26/2000), in conditiile in care pentru a fi "Federatie Sportiva Nationala" ar trebui sa te supui legii 69/2000. Exista vreo portita prin care pot sa imi fac o Federatie Sportiva, recunoscuta de MTS, dar care sa nu fie (inca, pana trec cei 4 ani) Federatia Romana de <numesport> ci Federatia Sportiva Nationala de <numesport> din Romania??

Mahetin a scris:

Nu mai bagati persoana in eroare. OG 26/2000 a fost modificata prin legea 246/2005 si pentru patrimoniul initial este nevoie doar de un salariu minim, deci de 600 de ron. Eu personal am depus ieri la Judecatoria Sector 2 un dosar pentru infintarea unei Asociatii si patrimoniul este de 600 de ron. Cautati pe www.altermedia.ro ghidul infintarii unei Asociatii.

„f) patrimoniul iniţial al asociaţiei; activul patrimonial, în valoare de cel puţin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei, este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor. În cazul aportului în natură, forma autentică a actului constitutiv şi a statutului este obligatorie;”


Subscriu la cele scrise mai sus. Am infiintat o asociatie in luna iulie si am depus 600 de lei. Am reusit sa o infiintez fara a apela la alti consultanti, utilizand ghidul celor de la Altermedia (il gasiti pe net replicat pe mai multe siteuri).