avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire - abuzuri?
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire - abuzuri?

Am cateva intrebari legate de popriri.

ANAF a dat un ordin pe 17.10 prin care imi lua prin executare silita 4000 lei, regularizare impozit PFA. A trimis adresa catre 3 banci, doua dintre conturi avand disponibila suma respectiva si instuind popriri.

- ANAF nu mi-a trimis nici o instiintare cu privire la poprire
- Banca 1 a primit adresa, mi-a pus poprire pe cont si nu mi-a trimis nici un semn, nimic. Am vazut doar ca nu mai am bani pe card, am crezut ca mi i-a furat cineva
- Banca 2 (unde am un cont in care am incasat doar indemnizatia pentru cresterea copilului, alocatia si stimulentul de insertie in munca - stimulentul doar pe 2 luni, deci 1000 lei - toate fiind venituri ne-popribile din ce am inteles) mi-a trimis o adresa pe email in care ma instiinta de poprire.

Ambele popriri au fost puse pe 24.10

Am mers azi, 31.10 la ANAF sa rezolv problema. Mi-au zis sa platesc cash. Am scos bani din banca, am platit cash, mi-au dat adresele sa le duc la banci. Am mers la ambele banci, le-am lasat adresele, mi-au zis ca imi ridica popririle.

SURPRIZA.

Banca 1, de la sine putere, a trimis ieri banii catre ANAF. Deci plata dubla.


Ce pot sa fac? Am cum sa ma leg de urmatoarele lucruri?
- ANAF nu mi-a trimis instiintare, NIMIC
- Banca 1 nu mi-a trimis instiintare, nimic
- Banca 1 a operat plata fara sa ma intrebe sau sa imi trimita macar un semn
- Banca 2 mi-a poprit (si a incasat si comision pt asta) niste sume care nu erau popribile (!!)

Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:29, 1 Noiembrie 2013
Trebuia sa faceti dovada la banca ca ati efectuat plata.
Banca era obligata sa dea curs popririi daca nu a fost instiintata de executor.
E posibil sa va fi luat bani si executorul si sa nu fie plata dubla.
Va multumesc pentru raspuns.

Banca nu mi-a zis nimic despre plata, ieri, cand a operat-o.
ANAF nu mi-a zis nimic despre vreo plata facuta, azi cand am mers sa rezolv. Mai mult, mi-au zis sa platesc cash, asta a fost sfatul lor.
Cand am dus hartia de la ANAF la banca, pentru ridicarea popririi, nici atunci banca nu a zis nimic despre vreo plata facuta.
Banca nu era obligata sa dea curs popririi, termenul e de 15 zile din cate am inteles, de-abia trecusera 5.

Nu inteleg afirmatia cu "este posibil sa nu fie plata dubla". Dar ce este, daca nu plata dubla? Eu cum pot sa imi recuperez banii de la ANAF? Mentionez ca sunt persoana fizica.

Multumesc!

PS. Si mai grav, sa zicem ca si a doua banca ar fi operat plata. Si poate aveam inca 2 conturi la alte banci. Cum e posibil sa imi ia statul banii astia, fara macar sa ma fi anuntat despre executarea silita si despre poprire??? Cum pot sa ii recuperez, ce pot sa fac???
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
allonzo, utilizator
Pentru recuperarea banilor depuneti cere la ANAF.
Mergeti sa vorbiti si cu executorul ca sa va lamuriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie Rokvit Rokvit Pensia o primesc in cont la BRD Group Société Generale în România,și este virată de Ministerul de Interne. Nu locuiesc în România și nu am niciun bun ... (vezi toată discuția)
Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie copil patriciab patriciab Buna dimineata In urma cu o saptamana mi s-a pus poprire pe conturile bancare, la solicitarea Anaf, pentru o presupusa datorie la CAS din anul 2012 sau mai ... (vezi toată discuția)