avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Usa acces gang
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Usa acces gang

Buna ziua,

Va solicit un sfat/parere privind o problema ce m-a lovit pe neasteptate in aceasta dimineata.

Locuiesc la casa, intr-un cartier istoric al Brasovului. M-am trezit de dimineata intr-un zgomot groaznic, pentru a constata ca vecinul "de mai sus" a inceput, cu flex si ciocane, sa isi taie o usa in zidul gangului dintre casele noastre. Zidul respectiv este facut in linie cu casele, la strada, existand acolo de cand ma stiu eu (de mai bine de 40 de ani).
Gangul dintre case are o latime de aprox 1,2 m iar vecinul meu nu a avut pana acum nici un fel de acces in gang, intrucat singura parte a proprietatii lui adiacenta gangului este zidul casei sale, zid fara usi/ferestre/aerisiri etc. La mine in schimb, in partea din spate a gangului este acces direct in curtea din spatele casei (nu exista zid sau poarta), plus ca zidul casei mele are doua ferestre spre gang, dintre care una este cea de la baie.

Ma deranjeaza lucrarea inceputa, si la nivel de principiu si la nivel de executie - nu a fost pana acum problema sa refuz accesul vecinului in gang (acces care se face usor din curtea mea), in schimb nu vreau sa intre oricine oricand sa-si faca treaba pe la geamul de la baia mea. La nivel de principiu, cred ca ar fi trebuit macar sa ma intrebe si sa solicite un accept in scris (pe care i l-as fi refuzat).

In plus... fara acceptul meu, ma indoiesc ca poate sa faca lucrarea in conditiile legii (macar un certificat de urbanism si tot ar fi trebuit sa aiba, nu?).

Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc!
Allen
#-o

Alte discuții în legătură

Distanta dintre terenuri pentru edificatie fratargujiu fratargujiu Salut tuturor. As vrea sa Va intreb care este distanta care trebuie sa fie pastrata dintre doua terenuri avand un proiect (in gand nu AC) de a construi o ... (vezi toată discuția)
Ferestre casa zona protejata a bucureștiului în zidul calcan andamanea andamanea Locuiesc într o casa din zona istorica a Bucureștiului. Am ferestrele sablate de la baie și bucătărie, care sunt pe zidul casei care este considerat ... (vezi toată discuția)
Fereastra de lumina llcoco llcoco buna ziua, referitor la fereastra de lumina, am si eu o situatie: vecinul meu are casa construita exact pe limita de proprietate adica zidul casei lui este ... (vezi toată discuția)