avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Activitate valentin t

Activitate valentin t

Nu este mentionat in contractul de vanzare cumparare decat "imobil in suprafata de....cu teren aferent"Va multumesc!

La o cladire achizitonata(de la primarie) prin licitatie caietul de sacini prevedea ca destinatie :"sediu firma".Cu acordul verbal al primarului am cerut autorizare pentru "sediu firma si locuinta de serviciu".Sa eliberat certificat de urbanism cu aceasta ultima titulatura si am obtinut toate avizele ,acordurile.Cand sa depun proiectul mi sa cerut sa depun o alta cerere pentru certificat de urbanism pentru "sediu firma".Primul certificat de urbanism a atras dupa sine efecte in sensul ca am cheltuit bani si timp iar acum trebuie schimbate toate actele.Intrebare :este legal sa mi se ceara asa ceva ? exista in vreo lege care sa prevada ca nu poti sa faci locuinta de serviciu in sediu firma? Mentionez ca certificatul de urbanism a fost semnat de arhitectul sef si primar.MULTUMESC!
Buna ziua! As dori o informatie.In noiembrie 2009 am achizitionat la licitatie de la primarie un imobil (centrala termica de cartier dezafectata) cu teren aferent 110 mp fara teren imprejmuitor.La masuratorile pe care eu le -am facut cu topograf autorizat s-a gasit o diferenta de 20 mp in plus la cladire .Am anuntat primaria si mi s-a recomandat sa fac pe cheltuiala mea rectificare de carte funciara dupa care s-a facut un proces verbal de vecinatate semnat de toti vecinii si primar ulterior eu fiind intabulat si cu diferenta de teren. Sesizand "gresala " dupa aproape 6 luni primaria imi solicita anularea intabularii si procesului verbal de vecinatate si achitarea diferentei .Mentionez ca la licitatie se specifica "vanzare centrala termica si teren aferent 110 mp".La momentul actual sunt cu toate actele pregatite pentru autorizare constructie: shimb de destinatie,am cheltuit in jur de 30000 lei cu acestea si cu demolarea cosului(cu autorizatie de demolare) de fum aferent centralei termice.Daca mi se solicita acea diferenta de bani inainte de rectificare ,intabulare,proiect,si demolare,etc renuntam si imi luam banii inapoi.Intrebarea mea este se poate anula o intabulare ? Si daca da imi pot recupera toate cheltuielile de pana acum daca nu sunt de acord sa platesc?Multumesc!