avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate anula un certificat de urbanism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate anula un certificat de urbanism

La o cladire achizitonata(de la primarie) prin licitatie caietul de sacini prevedea ca destinatie :"sediu firma".Cu acordul verbal al primarului am cerut autorizare pentru "sediu firma si locuinta de serviciu".Sa eliberat certificat de urbanism cu aceasta ultima titulatura si am obtinut toate avizele ,acordurile.Cand sa depun proiectul mi sa cerut sa depun o alta cerere pentru certificat de urbanism pentru "sediu firma".Primul certificat de urbanism a atras dupa sine efecte in sensul ca am cheltuit bani si timp iar acum trebuie schimbate toate actele.Intrebare :este legal sa mi se ceara asa ceva ? exista in vreo lege care sa prevada ca nu poti sa faci locuinta de serviciu in sediu firma? Mentionez ca certificatul de urbanism a fost semnat de arhitectul sef si primar.MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: valentin t , utilizator 11:05, 22 Mai 2010
Daca in contractul de vanare cumparare este mentionata destinatia, atunci se poate autoriza doar sediu firma. Probleme este ca dupa ce obtineti toate avizele trebuie sa faceti urmatorul pas, respectiv autorizatia de construire pe care o emite tot primarul si exista posibiitatea de a va fi respinsa cererea de autorizare pentru locuinta in conditiile in care actul de proprietate pe care il aveti specifica destinatia pe care o poate avea imobilul.
Nu este mentionat in contractul de vanzare cumparare decat "imobil in suprafata de....cu teren aferent"Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie imobil GDanaS GDanaS Buna ziua! Intentionez sa deschid o firma de catering doar cu livrari la domiciliul clientului,insa nu stiu daca proprietarul casei pe care vreau sa o ... (vezi toată discuția)
Majorare taxe locale 2016 - locuinta taxata ca sediu firma datorita autorizatiei de constructie costel20 costel20 buna ziua,detin un imobil construit in 2008 P+M,construit in baza unei autorizatii de constructii eliberata de primarie pentru constructie sediu ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil din birou in spatiu de locuit - procedura raresica07 raresica07 Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un imobil, iar in Cf el apare ca si birou.Puteti sa-mi spuneti ce pasi am de facut pentru a schimba destinatia ... (vezi toată discuția)