avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate GYOY

Activitate GYOY

termenul a expirat de 5 zile deoarece am domiciliul fiscal in alt judet si mi.a fost adus la cunostiinta cu intarziere. Acum daca platesc mai exista sansa sa recuperez suma?
Multumesc.
In urma neplatii contributiilor pentru asigurarile sanatate pe 2008(mai-octombrie) am primit somatie de plata cu titlu executoriu. Precizez ca pe perioada mentionata nu am beneficiat de serviciile medicale romanesti deoarece am fost angajata legal in Italia. In plus, in aceasta somatie rezulta datorita neplatii "contributiilor de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele care realizeaza venituri din activitati independente", ori eu ca salariat nu am avut activitati independente. Dupa la numeroase telefoane , drumuri si cozi la institutiile statului doamnele angajate imi confirma ca suma trebuie platita , dar daca as avea formularul 104 situatia s-ar modifica. Acum intrebarea :cine imi completeaza formularul dupa 5 ani ? Ar trebui sa platesc chiar daca este specificat "activ. independente" doar ca este cu titlu de executare silita? La ce riscuri ma supun neachitand creanta?
Buna ziua,in ianuarie miam dat demisia de la firma la care am lucrat ,iar in aprilie mi/am gasit un nou loc de munca.Am sunat la firma la cre am lucrat pentru a cere cartea de munca ,si mi sa spus ca au uitat sa/mi inchida cartea de munca,dupa care mi/au cerut sa le trimit o cerete de concediu fara plata din ianuarie pana in aprilie,adica pe lunile care au uitat sa/mi inchida cartea de munca .Ce imi spuneti sa fac..,E corect ceia ce imi cer cei de la fostul loc de munca.
Va multumesc.