avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită neplata contributii cass -executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

neplata contributii cass -executare silita

In urma neplatii contributiilor pentru asigurarile sanatate pe 2008(mai-octombrie) am primit somatie de plata cu titlu executoriu. Precizez ca pe perioada mentionata nu am beneficiat de serviciile medicale romanesti deoarece am fost angajata legal in Italia. In plus, in aceasta somatie rezulta datorita neplatii "contributiilor de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele care realizeaza venituri din activitati independente", ori eu ca salariat nu am avut activitati independente. Dupa la numeroase telefoane , drumuri si cozi la institutiile statului doamnele angajate imi confirma ca suma trebuie platita , dar daca as avea formularul 104 situatia s-ar modifica. Acum intrebarea :cine imi completeaza formularul dupa 5 ani ? Ar trebui sa platesc chiar daca este specificat "activ. independente" doar ca este cu titlu de executare silita? La ce riscuri ma supun neachitand creanta?
Cel mai recent răspuns: sorin cercel , utilizator 21:51, 19 Martie 2013
Puteti contesta titlul in instanta unde veti demonstra ca nu datorati suma. Atentie la termen , este mentionat chiar pe titlul executoriu.,
termenul a expirat de 5 zile deoarece am domiciliul fiscal in alt judet si mi.a fost adus la cunostiinta cu intarziere. Acum daca platesc mai exista sansa sa recuperez suma?
Multumesc.
M-am confruntat cu aceiasi problema. CAS trimite atstfel de scrisori tuturor celor care sunt in baza de date al fiscului cu contracte de chirie sau arenda. Va duceti la CAS cu cardul de sanatate din Italia si rezolvati problema instant. Nu cred totusi ca mai exista o aberatie de acest gen ,prin care se obliga la o asigurare medicala in lipsa unui contract de munca ,in Europa . In cea ce ma priveste chiar daca asi sta in Romania nu as fi platit in nici un caz aceasta aberatie oricat de multe somatii ar trimite. Este o masura stalinista ,comunista si de tip feudal in care nici macar nu poti decide singur asupra sanatatii tate......oribil de aberant !......nu va faceti probleme ca nu vi se poate intampla absolut nimic....este doar o intimidare tipic bolsevica..!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie si titlu executoriu pentru plati deja efectuate alexhartan alexhartan Buna ziua, Am primit in posta o somatie si un titlu executoriu pentru obligatiunile fiscale pentru PFA din Decembrie 2017, mai exact: 21.05.03.02 ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt neplata cass Diana01 Diana01 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Am primit de la Ministerul Finantelor un titlu executoriu pentru neplata CAS ului intr-o perioada in ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru neplata cass Marian Jumara Marian Jumara Am primit o somatie din partea A.N.A.F, prin care sunt avertizat sa achit o suma restanta, care reprezinta contributii de asigurari sociale de sanatate ... (vezi toată discuția)