avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pt neplata CASS
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pt neplata CASS

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Am primit de la Ministerul Finantelor un titlu executoriu pentru neplata CAS ului intr-o perioada in care nu lucram si nu am beneficiat de servicii medicale.
la natura obligatiei fiscale scrie: "Contrib. de asigurari sociale de sanatate datorate de pers. care realizeaza venituri din activit. independente". mentionez ca eu nu am obtinut venituri din nici o activitate in perioada mentionata.
Intrebarea mea este daca este o greseala sau chiar sunt obligata sa platesc. Eu nu lucrez de 2 ani, iar sotul m-a declarat coasigurata din luna Mai 2012. in plus , in acesta scrisoare mi se spune sa ma adresez judecatoriei, adica nu am nici macar o persoana de contact care sa ma lamureasca, scrie ca pot sa depun contestatie in 15 zile de la primirea acestui titlu. Eu nu am cum sa ma prezint sa depun contestatie pentru ca nu mai locuiesc in Romania.
Va multumesc pentru raspuns!
Impotriva titlului executoriu primit trebuie depusa contestatie la executare la judecatoria de domiciliu din Romania (acolo unde vi s-a comunicat titlul executoriu) in 15 zile de la primirea somatiei, aratand ca in perioada respectiva nu ati avut venituri.

Contestati nu tb depusa personal ci puteti da procura unei persoane care sa va reprezinte si sa angajaze un avocat sau angajati direct un avocat si stabiliti si domiciliul la acesta pt comunicarea actelor de procedura.
Daca in acea perioada ati avut infiintat PFA, chiar daca nu ati realizat venituri, erati obligata sa platiti contributie la Casa de Sanatate de care apartineti, la nivelul salariului minim pe economie.
Din pacate, in Romania, se platesc contributii la sanatate, chiar daca nu beneficiem de servicii medicale.
Contestatia se poate trimite si prin posta, cu confirmare de primire.

Mai este de precizat un amanunt (din experenta proprie), Daca aveti depozite bancare si beneficiati de dobanzi, Aceste dobanzi intra tot in categoria veniturilor si, va pune sa platiti contributii la CAS, cf. dispozitiilor legale.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns!
Din pacate au trecut cele 15 zile de cand puteam sa depun contestatie.
Cum poate statul sa ma execute silit?
De ce trebuie sa demonstrez eu ca nu am lucrat? Nu ma au dansii in evidenta? Nu ar trebui sa demonstreze dansii ca am dobandit venituri din activitati independente?
Nu am avut niciodata PFA, tocmai asta este problema. Nu am avut PFA, nu am conturi la banci, nimic, pur si simplu nu am dobandit venituri in acea perioada.
Sotul meu m-a sustinut financiar.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Tocmai asta e problema ca nu am avut niciodata PFA, si nu am depozite la banci, pur si simplu in acea perioada nu am dobandit nici un venit!

Alte discuții în legătură

Restanta casa de asigurari de sanatate Diana01 Diana01 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Am primit de la Ministerul Finantelor un titlu executoriu pentru neplata CAS ului intr-o perioada in ... (vezi toată discuția)
Restanta cas Diana01 Diana01 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Am primit de la Ministerul Finantelor un titlu executoriu pentru neplata CAS ului intr-o perioada in ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf ank1307 ank1307 Buna ziua, Am primit prin posta o notificare (de fapt apare titlu executoriu), prin care mi se aduce la cunostinta ca am de plata suma de 1454 lei ... (vezi toată discuția)