avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita ANAF

Buna ziua,
Am primit prin posta o notificare (de fapt apare titlu executoriu), prin care mi se aduce la cunostinta ca am de plata suma de 1454 lei reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente pentru per 2008-2009. Mentionez ca nu am fost niciodata PFA si nu am avut o societate; singurul venit la vremea respectiva era din salariu (angajat cu cim). Ce pot sa fac? Notificarea a fost trimisa pe 14.12.2012, insa eu am primit-o pe 21.12, iar termenul de plata e de 15 zile. Trebuie sa fie o greseala, nici nu am acesti bani sa platesc. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:19, 23 Decembrie 2012
Daca nu ati avut niciodata calitatea de persoana care realizeaza venituri din activitati independente, formulati contestatie la executare impotriva titlului executoriu aratand ca nu ati realizat niciodata astfel de venituri.
Ati inchiriat vreodata vreo proprietate din patrimoniul dumneavoastra? De regula din astfel de situatii deriva veniturile din activitati independente daca nu ati avut calitatea de PFA ...
unde pot face aceasta contestatie si cum ar trebui formulata? Cum pot face dovada ca nu am fost PFA? Am nevoie de un avocat pentru asta?
multumesc
Formulati o contestatie la executarea silita, aceasta se depune la Judecatoria in a carei raza teritoriala locuiti.
Nu este obligatoriu sa fi fost PFA, cunosc cazuri in care veniturile au fost generate de inchirieri de imobile, iar proprietarii au fost executati silit pentru aceste operatiuni generatoare de venituri.
Este optiunea dumneavoastra daca apelati la un avocat sau nu pentru redactarea contestatiei si sustinerea ei in fata instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt neplata cass Diana01 Diana01 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Am primit de la Ministerul Finantelor un titlu executoriu pentru neplata CAS ului intr-o perioada in ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu abuziv pentru neplata contributii de sanatate - venituri inexistente ankalupu ankalupu buna seara, am primit astazi o somatiecu un titlu executoriu pentru contributii de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele care realizeaza ... (vezi toată discuția)
Pfa si fnuass alexi alexi Am o mare dilema: am primit ieri o notificare de la CNAS prin care mi se solicita sa depun niste documente: declaratia privind obligatiile de constituire si ... (vezi toată discuția)