avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Titlu executoriu abuziv pentru neplata contributii de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Titlu executoriu abuziv pentru neplata contributii de sanatate - venituri inexistente

buna seara,

am primit astazi o somatiecu un titlu executoriu pentru contributii de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele care realizeaza venituri din activitati independente.
din data 01,04,2016 pana in 25,03,2016 suma x
01,04,2016 pana in 26,09,2016 suma y
01,04,2016 pana in 27,06,2016 suma z

mentionez ca eu am fost in concediu de crestere a copilului pana pe 01.01 2016, dupa care am fost in somaj o luna si de atunci nu am avut nici un venit inafara de alocatia copilului de 80 lei.

daca nu am avut nici o activitate, nu am fost inscrisa niciunde de unda aceasta contributie datorata.

daca aveam de platit la anaf de ce nu am primit nici o somatie de plata? de ce am primit direct titlu executoriu?#-o#-oX-(

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ankalupu , utilizator 19:28, 4 Ianuarie 2017
Ati avut calitatea de PFA sau ati desfasurat activitati independente?
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
nu, absolut de nici un fel. singurul venit e alocatia copilului de 80 lei. iar mie mi a venit o suma de 590 lei de plata.
ce risc daca nu platesc
Daca nu platiti se poate trece la executarea silita a dvs.

Incercati sa obtineti acte doveditoare - adeverinte de le AJPIS si AJOFM - in care sa le aratati ca pentru perioada in cauza dvs ati avut alt statut.
Dupa ce obtineti asa ceva, mergeti la ANAF si vedeti ce va spun.
si daca nu am nimic penumele me? ce sa mi execute?

de ce sa platesc daca eu nu am fost asigurata? nu am beneficiat de nimic, nici macar o consultatie, de ce sa platesc?
din cate stiam eu era lege ca persoanele fara venituri nu mai trebuie sa plateasca cas.
Ati intrebat la ANAF de ce v-au trimis titlu executoriu?

Pe durata CCC si somaj sunteti asigurata in sistemenul de sanatate publica.

Alte discuții în legătură

Plata cass restant cu poprire pe contul de alocatie mrliulia mrliulia Pe 18 01 2016 am completat declaratia 604. Pe 27.03.2016 am primit instiintarea cu suma de 784 lei ptr un an intreg. In iulie 2016 am primit somatie cu plata ... (vezi toată discuția)
Neplata contributii cass -executare silita GYOY GYOY In urma neplatii contributiilor pentru asigurarile sanatate pe 2008(mai-octombrie) am primit somatie de plata cu titlu executoriu. Precizez ca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Plata catre sanatate. Imparatul Imparatul Am primit un plic prin care datorez catre sanatate o suma de 4500 ron cu tot cu penalizari ce le-am realizat din activitati independente, adica venituri din ... (vezi toată discuția)