avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Somatie pentru neplata CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Somatie pentru neplata CASS

Am primit o somatie din partea A.N.A.F, prin care sunt avertizat sa achit o suma restanta, care reprezinta contributii de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele care realizeza venituri din activitati independente.Aceasta somatie este insotita si de un titlu executoriu. Mentionez ca sunt persoana fizica autorizata si nu am obtinut venituri din aceasta activitate . In acelasi timp, am fost angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o alta societate comerciala, unde au fost platite contributii de asigurari sociale de sanatate.
Nu pot sa inteleg cum pot sa fiu obligat sa platesc aceste contributii de asigurari sociale de sanatate ,atata timp cat eu nu am obtinut venituri din activitati independente .
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 16:00, 22 Octombrie 2013
In calitate de PFA,daca nu ati realizat venituri nu datorati CASS ,decat daca ati fost impozitat la norma de venit(art.296^22 alin.(2) din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas pe dividende? platesc deja la pfa raduma raduma Daca am deja un PFA unde platesc CAS si CASS, si imi deschid un SRL atunci va trebui sa platesc CAS pe dividende? Sau daca fac un contract de munca la SRL ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributie cass mtulceanu mtulceanu Rog precizari legate de plata contributiei CASS dupa data de 01/07/2012, pentru PFA in conditiile in care, in paralel exista si un contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate platite de pfa marianroventa marianroventa O persoana,pensionar ptr.limita de virsta,care efectueaza expertize judiciare in calitate de PFA va plati asigurari de sanatate chiar daca sumele incasate pe ... (vezi toată discuția)