avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CAS pe dividende? Platesc deja la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CAS pe dividende? Platesc deja la PFA

Daca am deja un PFA unde platesc CAS si CASS, si imi deschid un SRL atunci va trebui sa platesc CAS pe dividende?

Sau daca fac un contract de munca la SRL atunci mai platesc CAS la PFA?
Daca nu mai aveti in alta parte un contract de munca, pentru pfa platiti impozitul pe venit, contributie la sanatate si pensie.
Daca va deschideti acel srl si va angajati cu contract de munca pe srl, atunci pentru pfa veti plati doar impozitul pe venit si contributia la sanatate. Pentru venitul sub forma de dividende de la srl nu veti plati contributie la sanatate sau la pensie.
george-neagu a scris:

Pentru venitul sub forma de dividende de la srl nu veti plati contributie la sanatate sau la pensie.


1. Si daca nu am contract de munca pe SRL platesc contr. de sanatate pe dividende? Mai demult am citit contr. de sanatate se plateste pe orice venit.

2. Daca am trei surse de venit PFA + dividende la SRL + angajat SRL cine decide pe care platesc CAS si CASS?
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
raduma, utilizator
Buna seara,

Veti plati cass pentru dividende numai in cazul in care nu realizati venituri de natura salariala sau din activitati independente(art.296^27, alinetul 2 din CF).
Daca realizati si venituri de natiura salariala si din activitati independente, veti datora cass asupra amandoura(art.296^23, alineatul 3 din CF)

Cas nu datorati pentru veniturile din dividende. Pentru cele obtinute ca PFA in conditiile in care realizati venituri de natura salariala nu datorati(art.296^23, alineatul 4 din CF).
Daca nu realizati venituri de natura salariala, aveti obligatia platii contributiei de asigurari sociale potrivit art.296^22, alineatul 1 din CF.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare asociat unic in propriul srl ElenaLuisa ElenaLuisa Asociatul unic al unui SRL isi poate incheia un contract de munca, ca administrator cu o ora pe zi la un salar de 120 lei? sau e obligat sa-si puna salarul ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii intre pers. fizica si srl .... ce implicatii sunt? Tavya Tavya Buna ziua Se poate incheia contract de prestari servicii intre persona fizica si SRL pt activitati de barman (prepararebauturi si incarasi)? Ce taxe ar ... (vezi toată discuția)
Taxe asociati intr-un srl Mihai223 Mihai223 1. Un SRL poate opta pentru 3% pe venit sau 16% pe profit la infiintare? 2. Trebuie ca SRL-ul sa aiba minim un angajat? Sau poate opera ca entitate avand ... (vezi toată discuția)