avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract prestari servicii intre pers. fizica si SRL ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract prestari servicii intre pers. fizica si SRL .... ce implicatii sunt?

Buna ziua

Se poate incheia contract de prestari servicii intre persona fizica si SRL pt activitati de barman (prepararebauturi si incarasi)?
Ce taxe ar trebui sa plateasca SRL-ul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Matzku , Contabil 17:06, 26 Iunie 2015
Nu mai exista in Codul Fiscal contract de prestari servicii intre o persoana fizica si un SRL. Sunteti fie angajat la SRL (veti avea un Contract Individual de Munca), fie PFA si da, veti putea face un contract de prestari servicii, sau sunteti SRL.

Exista o singura posibilitate aceea ca pentru o perioada scurta sa fiti un colaborator al SRL-ului. Insa, este un risc pentru SRL, Fiscul poate reclasa usor contractul de colaborare intr-unul de munca si recalcula impozitele si contributiile sociale.

Pentru taxe si impozite contract de colaborare, credit lui freelis de pe avocatnet.ro

In contractul de colaborare trebuie sa fie mentionat cine face plata impozitelor.

Asupra contractului de colaborare se aplică impozit pe venit, fie ca impozit anticipat de 10%, fie ca impozit final de 16%, conform opţiunii beneficiarului, exprimată în contractul încheiat, după cum este prevăzut la art.52^1 - Cod Fiscal.

Asupra venitului din contractul de colaborare se aplică şi contribuţia individuală de asigurări sociale de 10.5%(CAS), precum şi contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate de 5.5%(CASS), conform art.296^21, alin.1 lit.f şi art. 296^26, alin.1, lit.b şi alin.2, coroborate cu art. 296^18, alin.3 - Cod Fiscal.

Dacă persoana fizică obţine venituri şi din alte surse, avînd deja calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, nu mai datorează CAS în conformitate cu art.296^23, alin.4 Cod fiscal. Pentru CASS nu se aplică această excepţie, aceasta datorîndu-se în orice situaţie, potrivit art.296^23, alin.3 - Cod Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite contract colaborare florianis49 florianis49 Buna ziua. As dori sa aflu daca pentru o perioada de 1 an lucrata cu contract de colaborare pentru suma de 1000 ron net, (contractul fiind negociat ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru internship platit mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Stiti cumva ce contributii trebuie platite pentru un contract de internship platit, o jumatate de norma, 600 lei/luna? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de colaborare raluciii raluciii buna ziua, Eu lucrez in domeniel alimentar , ca inginer, de curand am gasit sa lucrez cu contract de colaborare la o alta firma care doreste realizarea unor ... (vezi toată discuția)