avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma a uitat sa-mi inchida cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma a uitat sa-mi inchida cartea de munca

Buna ziua,in ianuarie miam dat demisia de la firma la care am lucrat ,iar in aprilie mi/am gasit un nou loc de munca.Am sunat la firma la cre am lucrat pentru a cere cartea de munca ,si mi sa spus ca au uitat sa/mi inchida cartea de munca,dupa care mi/au cerut sa le trimit o cerete de concediu fara plata din ianuarie pana in aprilie,adica pe lunile care au uitat sa/mi inchida cartea de munca .Ce imi spuneti sa fac..,E corect ceia ce imi cer cei de la fostul loc de munca.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 29 Aprilie 2010
Nu este corect, dar in conditiile in care dumnealor "au uitat" sa opereze demisia dvs. in raportarile electronice...in felul acesta vor putea sa o faca fara sa primeasca amenda de la ITM.Aveti mare grija de carnetul de munca.
Spor
Art. 148. [concediul fără plată]
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

In final ramane la mica intelegere intre angajat si angajator.

Dar asa cum a spus colega"maran Corina"au acoperire la ITM.si mergeti sa va luati cartea de munca urgent!!..
daca aveti decizia de incetare a contractului de munca sau demisia dvs cu stampila de primire a firmei, ve puteti duce singur la ITM si puteti rezolva relativ usor sa va recuperati carnetul de munca. ca ulterior actiunii dvs vor urma si niste controale pe la firma respectiva, asta e altceva, nu va mai priveste.
daca doriti sa pastrati relatii cordiale cu acea firma, puteti face si cerere de concediu fara plata.
NU este nevoie de cerere de concediu fara plata ... se poate emite decizia de incetare a raportului de munca si fara aceasta cerere.
De exemplu , ..... decizia nr.01/30.04.2010 .... art.1. Incepand cu data de 01.02.2010 inceteaza c.i.m. al salariatului .... , conform prevederilor art.79 alin.1 C.mun. .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare pensionare in cartea de munca Ada30teo Ada30teo Cum completez in cartea de munca daca o persoana a solicitat pensionarea pt limita de varsta la 01.02.2010 si a adus decizia de pensionare in 04.03.2010, desi ... (vezi toată discuția)
Ridicare carte de munca mihaela-n77 mihaela-n77 Buna seara, Am de ridicat cartea de munca de la fostul angajator. Mai trebuie sa semnez ceva la ridicare?( Decizia?ce contine aceasta decizie? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Probleme itm dragon99 dragon99 BUNA AM LUCRAT 4 LUNI IN CADRUL UNEI FIRME SI AM PLECAT CU DEMISIE CU PREAVIZ DE 15 ZILE DEMISIA AM DATO PERSONAL ANGAJATORULUI DAR ACESTA A REFUZAT SA O ... (vezi toată discuția)