avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ridicare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ridicare carte de munca

Buna seara,

Am de ridicat cartea de munca de la fostul angajator. Mai trebuie sa semnez ceva la ridicare?( Decizia?ce contine aceasta decizie? Trebuie semnata numai de el sau si de mine?)Daca el pleaca din tara in decembrie si nu mai e nimeni la firma poate sa mi-o lase la firma de contabilitate? Activiatea mea a incetat in 29 iunie cu tot cu preaviz si cu acordul partilor, mi-a semnat foaia. Eu am semnat lichidarea, mi-am luat banii corect.
De-abia acum mi-a comunicat ca pot veni sa imi iau cartea de munca deoarece ei zic ca a fost la scanat in tara.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 20:31, 10 Noiembrie 2010
Probabil o sa semnati de primire. Decizia ar fi trebuit sa o aveti( sa vi se comunice in forma scrisa, in momentul incetarii CIM)
Cat priveste scanarea carnetelor de munca:

In in baza HG nr. 1768/2005, la inceputul anului 2006 a fost demarata actiunea de preluare, din carnetele de munca, a datelor referitoare la perioadele de stagiu realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente. Datele preluate din carnetele de munca vor fi utilizate pentru creare a unei baze de date la nivel national cu istoricul perioadelor de asigurare si a veniturilor angajatilor din sistemul public de pensii. Termenul initial de finalizare a operatiunilor de preluare a carnetelor de munca, respectiv scanare a acestora, a fost de doi ani, fiind ulterior prelungit la 3 ani.

Operatiunea de predare-primire a carnetelor de munca de catre inspectoratele teritoriale de munca catre casele teritoriale de pensii, precum si cea de scanare a acestora, se vor finaliza pana la 31 decembrie 2010. S-a modificat, in acest sens, HG nr. 1768/2005 privind preluarea din carnetele de munca a datelor referitoare la stagiul de cotizare realizat in sistemul de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001.

maran corina
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
ContSters167247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scanare carte de munca turlete turlete buna ziua , la ultimul loc de munca care avea sediul in constanta ,in momentul in care am dat cartea de munca la firma pentru a o duce la i.t.m. constanta ... (vezi toată discuția)
Carti de munca la scanata la casa de pensii Ada30teo Ada30teo Cum imi dau seama daca o carte de munca a fost scanata la Casa de Pensii? Are viza acesteia, nu? Daca nu are viza sau o copie de CI atasata e clar ca nu a ... (vezi toată discuția)
Carnete munca eujad eujad ce carnete de munca tb duse la ITM pentru scanat?lka sfarsitul inscrierilor tb pusa stampila si semnatura conducatorului societatii? (vezi toată discuția)